Business Construct

Efectul PUZ-urilor de sector: dezvoltatorii ajung să construiască aproape de bulevarde sau poduri pentru a optimiza construcţiile. În zonele „bune“ metrul pătrat construit se poate vinde şi cu 2.000 de euro sau chiar peste

Efectul PUZ-urilor de sector: dezvoltatorii ajung să...

Autor: Bogdan Alecu

03.03.2021, 00:07 5994

Vecinătatea unui bulevard intens circulat, situat la doar câţiva metri de blocuri nu îi împiedică pe dezvoltatori să ridice sute de locuinţe în zonă. Iar subiectul fierbinte al ultimelor zile, cel legat de PUZ-urile de sector, readuce în prim-plan modul în care s-a construit în Capitală în ultima perioadă.

„Din fotografia aeriană anexată reiese că unul dintre imobilele de locuinţe la care se face referire este situat în vecinătatea podului Ciurel, iar această zonă este reglementată de documentaţia de urbanism «PUZ - Coordonator Sector 6 Bucureşti» aprobat prin hotărârile Consiliului General al Municipiului Bucureşti, al cărui beneficiar este Primăria Secto­rului 6“, au explicat reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Din punct de vedere economic, în cazul a 10 metri lăţime şi pe o lungime de 100 de metri, în cazul unui proiect de 8 etaje, acest lucru înseamnă o suprafaţă construită de 8.000 mp.

Cum în zonele „bune“ metrul pătrat construit se poate vinde şi cu 2.000 de euro sau chiar peste, fiecare metru pătrat aduce venituri conside­rabile dezvoltatorului, în special în zone unde terenul este limitat.

„De cele mai multe ori proprietarii trebuie să optimizeze CUT-ul (Coefi­cientul de Utilizare al Terenului), iar din acest motiv ajung să construiască la nivelul maxim admis. De partea cealaltă, dezvolta­torii nu ar construi dacă nu ar exista cerere în piaţă, motiv pentru care toate aceste lucruri trebuie bine reglementate prin lege“, a explicat un consultant din piaţa imobiliară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO