Business Construct

FCC Construction intra pe real-estate

22.02.2007, 14:56 29

FCC Construction, unul dintre constructorii pasajului Basarab din Capitala, va intra anul acesta pe piata de real-estate fiind in discutii pentru constructia mai multor proiecte imobiliare.
Compania se afla de doi ani pe piata locala, perioada in care spaniolii au derulat doar lucrari de infrastructura. FCC Construction se afla in negocieri pentru constructia centrului comercial Sun Plaza si a unui proiect rezidential dezvoltat de un investitor spaniol, care va cuprinde 500 de locuinte.
Spaniolii vor participa la proiectele de pe piata imobiliara alaturi de subsidiarele locale ale grupului austriac Alpine.
FCC Construction a achizitionat anul trecut 80,7% din actiunile Alpine, a doua companie de constructii din Austria, pentru 480 de milioane de euro.
Compania este implicata in prezent in constructia podului Basarab din Capitala, proiect care se ridica la 133 mil. euro, printr-un joint-venture cu compania italiana Astaldi. In plus, compania de constructii spaniola a obtinut un contract in valoare de 116 mil. euro pentru realizarea podului Vidin-Calafat intre Bulgaria si Romania.
FCC Construction intentioneaza sa participe la licitatiile pentru tronsoanele mai dificile de pe autostrada Bucuresti-Brasov, compania fiind specializata in lucrari de tuneluri si poduri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO