Business Construct

Gerald Schweighofer face 2,3 mld. lei din pădurile româneşti cu 2.500 de angajaţi. La anul mai angajează 500 de oameni

Gerald Schweighofer face 2,3 mld. lei din pădurile...

Autor: Laurentiu Cotu

24.12.2014, 07:15 721
Grupul de firme Holzindustrie Schweighofer, controlat de omul de afaceri austriac Gerald Schweighofer, va finaliza acest an cu afaceri totale de 2,3 mld. lei (512 mil. euro), în creştere cu 9% faţă de anul trecut şi peste 2.500 de angajaţi în fabricile din ţară.
 
„Estimăm pentru acest an o cifră de afaceri de 512 mil. euro la nivel de grup. În prezent, grupul Schweighofer de­­ţine peste 2.500 de angajaţi în Ro­mâ­nia, însă anul viitor vom ajunge la peste 3.000 de oameni“, au declarat repre­­zentanţii Holzindustrie Schweighofer.
 
Holzindustrie Schweighofer SRL, una dintre entităţile din grupul Schwei­gho­fer, este cea mai mare firmă din sec­torul de prelucrare a lemnului, o in­dus­­­trie de peste 13 mld. lei, în care s-a im­pus ca fiind şi cea mai profitabilă com­­­­panie. Sectorul de prelucrarea lem­nului este unul dintre cele mai vechi din economia locală care se sprijină pe un fond forestier de peste 6 milioane de hectare, dar care însă nu a fost ocolit de controverse după ce numărul cazurilor de exploatare ilegală a pădurilor s-au înmulţit. Legal, din Ro­mânia, se ex­ploatează anual 17 mi­lioa­­­ne de metri cubi de lemn. Toată in­dus­tria lemnului „gravitează“ în jurul regiei naţionale Romsilva, care admi­nis­trează 3,2 mili­oa­ne de hectare din pă­durile statului la care se adaugă aproxi­mativ 1 milion de hectare din pădurile private. Romsilva este prin­ci­pa­lul furnizor de lemn pentru industria lem­nului. La Sebeş, în judeţul Alba, unde este înregistrată firma Holzin­dus­trie Schweighofer SRL, grupul austriac ope­rează din 2003 o fabrică de che­res­tea. Pe lângă aceasta, pe piaţa locală aus­triecii mai deţin capacităţi de pre­lu­cra­re a lemnului la Rădăuţi (în ju­de­ţul Su­ceava), Siret (Suceava), Co­mă­neşti (Ba­cău), având în derulare o in­vestiţie de 150 mil. euro la Reci (în ju­deţul Co­vas­na).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO