Business Construct

Globalworth a cumpărat două terenuri de 16 mil.euro în nordul Capitalei şi construieşte încă două clădiri de birouri

Globalworth a cumpărat două terenuri de 16 mil.euro în...

Autor: Roxana Rosu

26.02.2018, 10:24 2267

Dezvoltatorul imobiliar Globalworth Real Estate Investments Ltd. a cumpărat două terenuri în zona de nord a Bucurestiului, pentru aproximativ 16 milioane euro, unde va construi două clădiri de birouri, urmând să devină proprietarul celui mai mare business hub din zonă.

Ambele terenuri se află în zona Gara Herăstrău/Barbu Văcărescu din noul Central Business District: primul este situat între clădirile Globalworth Plaza şi Green Court B, iar cel de-al doilea este adiacent complexului de birouri Green Court, deţinut de asemenea de companie. În total, acestea vor permite dezvoltarea a aproximativ 40.000 mp de spaţii comerciale, preponderent birouri.

Valoarea totală a ambelor terenuri este de aproximativ 16 milioane de euro.

Primul teren va găzdui clădirea de birouri Globalworth Square, care va fi finalizată în al doilea semestru al anului 2019.

Cea de-a doua clădire va fi situată în cadrul complexului Green Court si va respecta standardele celor trei clădiri deja existente, atât din punct de vedere arhitectural, cât şi din punct de vedere al calităţii şi eficienţei energetice. Aceasta va fi finalizată în cursul anului 2020.

”Clădirile de birouri pe care le dezvoltăm în nordul Bucureştiului vin în continuarea misiunii noastre de a investi în proiecte de înaltă calitate, eficiente din punct de vedere energetic, care promovează inovaţia, au un impact pozitiv asupra colaborării şi integrează cele mai recente tehnologii şi instrumente. Cu un lobby neconvenţional, un acoperiş verde şi spaţii de lucru flexibile, dispunând de ultimele tehnologii, Globalworth Square va deveni un punct de referinţă pentru mediul de business din Capitală, oferind garanţia unui spaţiu de lucru creativ, care încurajează performanţa”, a declarat Ema Iftimie, Head of Leasing la Globalworth.

Globalworth este o companie de investiţii imobiliare listată pe piaţa bursieră AIM care activează în Europa Centrală şi de Est, axată cu precădere pe piaţa din România, unde este liderul pieţei de clădiri de birouri, şi Polonia, unde compania s-a extins recent. Portofoliul companiei în cele 2 ţări, evaluat la peste 1.5 miliarde de euro la 31 decembrie 2017, dintre care 90% este în active producătoare de venit, preponderent în sectorul de birouri, este gestionat de aproximativ 130 de profesionişti.

În 2017, compania a anunţat extinderea pe piaţa din Polonia, îar în prezent deţine aproximativ 72% din capitalul social emis de Griffin Premium RE .. NV ("GPRE").

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO