Business Construct

Immofinanz cumpără Adama

Immofinanz cumpără Adama
27.04.2011, 23:04 359

Fondul austriac de investiţii Immofinanz, cel mai mareinvestitor străin din piaţa imobiliară locală, este la un pas deachiziţia integrală a companiei de dezvoltare imobiliară Adama, încare deţine în prezent 30%, în urma unei tranzacţii evaluate lacirca 50 mil. euro.

Austriecii ar urma astfel să scoată din acţionariatul Adamafondurile de investiţii Morgan Stanley, Lehman Brothers şi TigerGlobal, dar şi pe fondatorii companiei - David Flusberg(foto), Dvir Cohen-Hoshen şi Isaac Cohen-Hoshen.

Tranzacţia se înscrie în procesul de "curăţare" a portofoliuluiImmofinanz din ultimii doi ani, de când austriecii cumpără integralproiectele din parteneriatele locale.

"Confirmăm negocierile în curs, dar având în vedere obligaţiilede confiden­ţialitate nu putem comenta în legătură cu acestsubiect", au precizat reprezentanţii Immofinanz

Adama a finalizat pe piaţa locală circa 1.500 de apartamente,fiind investitorul străin cu cele mai multe locuinţe construite,din care mai are disponibile circa 500 de unităţi, dar şi 36 dehectare de teren pentru proiecte viitoare.

"Este o tranzacţie pe care şi-o doresc atât acţionarii Adama,cât şi reprezentanţii Immofinanz. Austriecii oricum au 30% dincompanie. Tranzacţia ar putea fi semnată în următoarea perioadă", adeclarat şi Asher Lax, director de vânzări şi vicepre­şe­dinte alAdama.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO