Business Construct

Iulian Dascălu pune pe masă 23,5 mil. lei pentru a cumpăra integral Carbochim Cluj, companie care deţine o platformă de 12 hectare. „Achiziţia este strategică, de dezvoltare a portofoliului. Un alt mall nu ar aduce plusvaloare oraşului“

Iulian Dascălu, proprietarul grupului din imobiliare Iulius

Ocupăm o poziţie dominantă pe piaţa imobiliară din România şi ne-am dorit să ne extindem aria de expertiză către producţie. Astfel, considerăm că achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni al Carbochim Cluj-Napoca reprezintă o decizie strategică în activitatea noastră şi totodată o provocare.

Iulian Dascălu, proprietarul grupului din imobiliare Iulius Ocupăm o poziţie dominantă pe piaţa imobiliară din România şi ne-am dorit să ne extindem aria de expertiză către producţie. Astfel, considerăm că achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni al Carbochim Cluj-Napoca reprezintă o decizie strategică în activitatea noastră şi totodată o provocare.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

30.01.2020, 00:00 98

Dezvoltatorul vrea să cumpere restul de 30% din acţiuni, el fiind deja acţionar majoritar, cu un pachet de 70% din companie.

 

Dezvoltatorul imobiliar Iulius, deţinut de omul de afaceri Iulian Dascălu, pune la bătaie o sumă de 23,5 milioane de lei pentru a prelua integral producătorul de abrazive industriale Carbochim. În prezent, grupul Iulius deţine aproape 70% din companie, astfel că ar mai avea nevoie să preia circa 30%, potrivit unui anunţ publicat ieri pe Bursa de Valori Bucureşti, unde este listată Carbochim. Prin intermediul companiei Carbo Europe, Iulius vrea să achiziţioneze pachetul de 31% din Carbochim într-o ofertă desfăşurată pe bursă, care se va încheia pe 6 martie 2020.

Oficialii Iulius spun că activitatea de producţie, comercializare şi distribuţie nu va fi afectată şi nu vor fi disponibilizări, iar operarea Carbochim SA va fi asigurată în continuare de aceeaşi echipă ca şi până acum. Astfel, platforma Carbochim ar urma să funcţioneze în continuare, şi nu să fie dărâmată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO