Business Construct

Iulius a adus 13 companii din IT şi automotive în Palas Campus, o clădire de birouri de 60.000 mp în Iaşi. Nicolae Ciucă, premierul României, prezent la inaugurare: Aici va fi un hub unde se vor dezvolta proiectele viitoare de digitalizare privind administraţia locală şi centrală

Iulius a adus 13 companii din IT şi automotive în Palas...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

25.04.2023, 11:29 1870

Dezvoltatorul imobiliar Iulius, deţinut de antreprenorul Iulian Dascălu inaugurează astăzi clădirea Palas Campus din Iaşi, proiect de birouri cu o suprafaţă de 60.000 de metri pătraţi, din care 54.000 de metri pătraţi sunt birouri, iar restul – spaţii de retail. Investiţia a fost de 120 de milioane de euro.

„Finanţarea proiectului a fost făcută prin creditele furnizate de IFC (membră a Grupului Băncii Mondiale – n. red.) şi Alpha Bank”, a spus Iulian Dascălu, prezent la eveniment.

În Palas Campus au închiriat spaţii de lucru 13 companii multinaţionale din domeniile IT&Automotive, cu 5.000 de angajaţi în total, proiectul fiind închiriat integral. Printre ele, se numără Amazon, cel mai mare retailer online din lume.

„Iaşiul şi Moldova prezintă oportunităţi de business, sunt numeroase proiecte înscrise în programe de finanţare atât din fonduri europene, cât şi din fonduri naţionale. Cred că aici va fi un hub unde se vor dezvolta proiectele viitoare de digitalizare privind administraţia locală şi centrală. România are potenţial, are resurse, dar trebuie puse în valoare cu înţelepciune pentru a asigura dezvoltarea pe termen mediu şi lung”, a spus Nicolae Ciucă, premierul României, prezent la eveniment.

Potrivit unor date transmise anul trecut, aproximativ 1.500 de muncitori au lucrat la construcţia proiectului Palas Campus pe care grupul Iulius l-a dezvoltat în Iaşi.

Palas Campus se ridică în apropierea complexului Palas, din spatele Palatului Culturii din Iaşi. Construcţia ansamblului de birouri a fost făcută de compania Build Corp, deţinută de George Ivănescu. Aceeaşi companie a ridicat şi mare parte din celelalte clădiri dezvoltate de Iulius.

„Am început Palas Campus când ne confruntam deja cu provocările pandemiei, într-o piaţă office în expectativă. Este un proiect care a adus la Iaşi primele sedii din regiune ale unor companii puternice şi a susţinut dezvoltarea celor care sunt deja prezente în polul regional de business crescut, în ultimul deceniu, la Palas Iaşi”, a spus Iulian Dascălu.

Palas Campus este o continuare a primului proiect mixed-use de regenerare urbană din România - Palas Iaşi-, din imediata vecinătate. În total, Palas Iaşi înseamnă o investiţie de peste 320 milioane de euro, cu şapte clădiri de birouri, având totodată o componentă de shopping şi o grădină urbană de cinci hectare.

În 2005, Amazon şi-a deschis în România, la Iaşi, centrul dedicat pentru cercetare şi dezvoltare, primul de acest fel din Europa de Est. Amazon este prezent în ansamblul Palas din anul 2010, iar acum, în Palas Campus, şi-a reunit angajaţii din oraş într-un singur loc.

Chiriaşii din Palas Campus, alături de Amazon, sunt AMD – Advanced Micro Devices, Allianz-Ţiriac, Cognizant Softvision, Expleo, HELLA România, HEITS.digital, HTEC Group, Microsoft, Profidata Dev, Safeguard Global, Visma Software România, Bandwidth.

Palas Campus este compus din 6 corpuri cu înălţimea maximă de 6 etaje, conectate la parter şi la primele trei etaje, cu o suprafaţă închiriabilă de 60.000 mp, desfăşurată pe orizontală, dintre care 54.000 mp office şi 6.000 mp retail.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO