Business Construct

Iulius Group a obtinut finantare pentru mall-ul din Suceava

Iulius Group a obtinut finantare pentru mall-ul din Suceava
26.07.2007, 16:59 51

Iulius Group, care controleaza reteaua de centre comerciale Iulius Mall, a contractat un credit de 31,5 milioane de euro de la banca Egnatia Bank pentru finantarea primei faze a proiectului comercial de 100 mil. euro care va fi dezvoltat la Suceava.
Iulius Group opereaza centrele comerciale Iulius Mall Timisoara si Iulius Mall Iasi, care au inregistrat in 2006 o cifra de afaceri totala de circa 19 mil. euro.
"Am obtinut un credit de la Egnatia Bank pentru finantarea primei faze a centrului comercial pe care il vom dezvolta la Suceava. Lucrarile de constructie vor incepe intr-o saptamana si estimam ca vor fi finalizate in 14 luni", a declarat Iulian Dascalu (foto), presedintele Iulius Group.
In prima faza a centrului comercial de la Suceava vor fi investite circa 50 de milioane de euro. Mall-ul din Suceava va fi cel de-al patrulea realizat de Iulian Dascalu, 38 de ani, dupa cele din Iasi, Timisoara si Cluj, ultimul urmand sa fie livrat in luna octombrie. Mall-ul de la Cluj va avea cea mai mare suparafata dintre centrele comerciale dezvoltate de Iulius Grup, suprafata desfasurata fiind de aproximativ 115.000 de metri patrati. Investitia atrasa de centrul comercial este estimata la 47 mil. euro, la care se vor adauga alte aproximativ 12 mil. euro pentru un imobil de birouri de clasa A.
Iulius Group a primit anul trecut o finantare de 28 de milioane de euro din partea Emporiki Bank, destinata refinantarii Iulius Mall Iasi si inceperii lucrarilor la Iulius Mall Cluj. Pana in prezent, Dascalu a atras credite bancare in valoare de circa 110 milioane de euro, potrivit ultimelor informatii disponibile. Omul de afaceri iesean a anuntat investitii imobiliare de peste 250 mil. euro pentru urmatorii trei ani, cea mai mare fiind proiectul imobiliar mixt Palas din Iasi, care va cuprinde hoteluri, spatii de birouri, o zona rezidentiala si un parc. "Investitia in proiectul Palas va ajunge la 170 de milioane de euro si intr-o luna vom incepe organizarea de santier. Am semnat un contract cu o companie germana care se va ocupa de project management", spune Dascalu.
Iulius Group va finaliza in octombrie centrul comercial Iulius Mall de la Cluj, in care au fost investiti circa 50 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO