Business Construct

Lindab diminueaza ritmul de crestere

Lindab diminueaza ritmul de crestere
24.04.2008, 23:12 33

LINDAB Romania, filiala locala a grupului suedez Lindab, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ 54 de milioane de euro, in crestere cu 15% fata de anul trecut, ritm mai scazut fata de avansul raportat de companie in ultimii ani, din cauza reducerii numarului de proiecte de case.
"Ritmul descrescator de crestere al cifrei de afaceri se datoreaza faptului ca dezvoltatorii de proiecte imobiliare se orienteaza mai mult spre proiecte pe verticala, adica blocuri, in detrimentul caselor, pentru rentabilizarea investitiei", a declarat Andrei Sulyok, director general al Lindab Romania. Compania a inregistrat anul trecut o crestere a cifrei de afaceri de 23%, atingand valoarea de 46,7 milioane de euro, in timp ce in 2006 raportase o crestere de 26% fata de anul precedent.
Cele mai mari vanzari de invelitori, aproximativ 20%, sunt realizate in centrul si in jurul Capitalei, unde se inregistreaza cele mai multe investitii imobiliare de tip case. Compania a deschis anul trecut in Floresti, judetul Cluj, primul centru de vanzare dedicat produselor de ventilatie, in urma unei investitii de aproximativ 100.000 de euro. De asemenea, un centru similar a fost deschis si in Constanta, in parteneriat cu unul dintre distribuitorii companiei.
Profilele metalice au cea mai mare pondere in afacerile companiei, generand vanzari de 44 de milioane de euro anul trecut, o crestere de 22% fata de anul precedent. Diferenta de 2,8 milioane de euro este data de sistemele de ventilatii, care au avut o crestere de 40% comparativ cu 2006.
Lindab Romania opereaza un centru de productie in localitatea Stefanestii de Jos, judetul Ilfov, avand in regim mediu de functionare o capacitate de productie anuala de 3,5 milioane de metri patrati de tigla metalica, 3,2 milioane de metri patrati de tabla cutata trapezoidala, un milion de metri patrati de casete structurale si 1.000 km de tubulatura circulara de ventilatie. Principala materie prima folosita de companie este otelul, la care a majorat recent pretul, in medie cu aproximativ 15%, pe fondul cresterii cotatiei internationale a otelului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO