Business Construct

Lion’s Head intră puternic pe logistică şi atrage o investiţie de 150 mil euro în noul proiect. Compania l-a recrutat în 2023 pe Valentin Roşu, specialist în construcţii industriale

Lion’s Head intră puternic pe logistică şi atrage o...

Autor: Bogdan Alecu

28.02.2024, 10:00 227

International Finance Corporation (IFC) a oferit Lion's Head Investments (LHI) o investiţie în valoare de 150 de milioane de euro cu caracteristici legate de sustenabilitate, constând dintr-o facilitate de credit sindicalizat şi un împrumut convertibil. Lion’s Head este o platformă imobiliară comercială prezentă în Bulgaria şi România, o asociere între Old Mutual Property şi AG Capital

Lion's Head deţine şi operează în prezent cinci clădiri de birouri situate în zone-cheie, două în Sofia – Polygraphia Office Center şi Megapark şi trei în Bucureşti – Oregon Park A, B & C. La finalul anului 2023, clădirile de birouri au atins un grad de ocupare de peste 95%, având chiriaşi internaţionali, precum Oracle, Deloitte, EY, Thermo Fisher, Bosch, Groupama. Toate clădirile deţin certificate verzi (BREEAM şi LEED) şi un nivel ridicat de sustenabilitate.

LHI este în proces de construire a unei noi platforme pe piaţa de logistică şi industrie uşoară din Bulgaria şi România, care va fi susţinută în continuare de investiţia IFC. Activele logistice ale companiei vor fi certificate EDGE Advanced Green Building, certificare aparţinând IFC. Compania l-a recrutat în 2023 pe Valentin Roşu, speciaşist în construcţii industriale, cu experienţă în companii precum CTP, Conim Partners şi Kaufland. El este în prezent Construction Director pentru România, în cadrul Park Lane Developments, companie parte a Lion’s Head.

„Consolidarea infrastructurii logistice şi a conectivităţii în lanţurile valorice regionale şi globale rămân obiective importante pentru Bulgaria şi România în contextul actual”, a declarat Ary Naïm, Manager IFC pentru Europa Centrală şi de Sud. „Este vital ca orice formă nouă de infrastructură din regiune să fie construită la cele mai înalte standarde de eficienţă energetică şi suntem încântaţi să alocăm finanţare pentru a sprijini LHI în atingerea acestui dublu obiectiv.”

„Sunt extrem de încântată că, după 5 ani de parteneriat de succes cu Old Mutual, IFC a devenit noul nostru partener global în Lion’s Head. Este dovada incontestabilă a rezultatelor remarcabile ale afacerii noastre şi aştept cu nerăbdare să continuăm extinderea platformei noastre în regiune”, a declarat Alina Necula, Country Manager România.

Lion’s Head Investments este rezultatul asocierii dintre Old Mutual Property, parte a Old Mutual Limited, un important conglomerat financiar sud-african, şi AG Capital (AGC), un grup din sfera imobiliară, lider regional.

Old Mutual Limited este o companie listată la Bursa de Valori din Johannesburg, South African Public Investment Corporation deţinând 17% şi BlackRock deţinând 6% din companie. Înfiinţată în anul 1845, este unul dintre cele mai vechi branduri din Africa de Sud, derulând operaţiuni în 14 ţări şi o capitalizare de piaţă de 3 miliarde de euro.

AGC este controlată de Christo Iliev şi este un grup de companii axate pe domeniul imobiliar, prezent în România, Bulgaria şi Polonia. AGC deţine platforme imobiliare comerciale şi rezidenţiale, încheind parteneriate cu investitori instituţionali internaţionali din Europa Centrală şi de est.

IFC — membră a World Bank Group — este cea mai mare instituţie de dezvoltare la nivel global, axată pe sectorul privat din pieţele emergente. IFC operează în peste 100 de ţări, folosind capitalul, expertiza şi influenţa sa pentru a crea pieţe şi oportunităţi în ţările în curs de dezvoltare. În anul fiscal 2023, IFC a angajat o sumă-record de 43,7 miliarde de dolari companiilor private şi instituţiilor financiare din ţările în curs de dezvoltare, valorificând puterea sectorului privat de a pune capăt sărăciei extreme şi de a stimula prosperitatea comună, în timp ce economiile se confruntă cu impactul crizelor globale agravate.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO