Business Construct

Liviu Florea, director general al Vinci Energies România: Doar cu proiectele private, nu văd un viitor bun al construcţiilor. Sunt companii care au intrat sau care urmează să intre în insolvenţă din cauza lipsei proiectelor publice

INTERVIU

Liviu Florea, directorul general al Vinci Energies România, compania care deţine TIAB: Avem 777 de angajaţi şi 250 de şantiere deschise în toată ţara.

Liviu Florea, directorul general al Vinci Energies România, compania care deţine TIAB: Avem 777 de angajaţi şi 250 de şantiere deschise în toată ţara.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

14.08.2020, 16:10 752

♦ Pentru întregul an 2020, TIAB, parte a Vinci Energies, estimează să atingă acelaşi nivel al businessului din 2019, când cifra de afaceri a ajuns la 252 de milioane de lei. ♦ Profitul este estimat însă să scadă cu 1,5%.

Firmele de construcţii au nevoie de mai multe proiecte publice pentru a putea rezista în piaţă, investiţiile private neputând susţine întreaga industrie, este de părere Liviu Florea, di­rec­torul general al Vinci Energies România, compania care deţine TIAB, cea mai veche firmă românească de instalaţii.

„Avem aşteptări pentru lansarea pro­iectelor mari de infrastructură. Doar cu cele private, nu văd un viitor bun al cons­trucţiilor. Sunt companii care au intrat sau care urmează să intre în in­sol­ven­ţă din cauza lipsei proiectelor pu­blice. Noi, în 2017, am atins cel mai mare procent de beneficiari privaţi în por­tofoliul nostru – 82%. Acum pon­derea este de 70% proiecte private şi 30% proiecte publice“, spune Liviu Florea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO