Business Construct

Liviu Neagu, Bergerat Monnoyeur: O pondere de 10% din utilajele vândute în acest an a fost dedicată proiectelor de infrastructură mare

Liviu Neagu, Bergerat Monnoyeur: O pondere de 10% din...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

21.11.2023, 12:28 153

Piaţa de echipamente pentru construcţii ar putea ajunge, până la finalul acestui an, la un total de peste 3.800 de unităţi vândute, ceea ce ar reprezenta un record pentru acest segment, potrivit estimărilor distribuitorului de profil Bergerat Monnoyeur.

„O pondere de 10% din utilajele vândute în acest an a fost dedicată proiectelor de infrastructură mare. Ne amintim totuşi că, în anii 2008-2009, piaţa a scăzut brusc de la circa 3.300 de utilaje vândute la doar circa 500 în anul următor. Trebuie să avem în minte că binele trebuie urmat de şi mai bine. Dacă facem o autostradă, nu înseamnă că trebuie să ne oprim, ci să continuăm”, a spus Liviu Neagu, CEO-ul Bergerat Monnoyeur pentru România şi Republica Moldova.

Buldoexcavatoarele şi excavatoarele reprezintă 63% din toată piaţa.

„Subvenţiile europene au un impact major asupra pieţei. Practic, două din trei utilaje vândute pentru construcţii în 2023 au fost achiziţionate pe baza subvenţiilor europene, ceea ce reprezintă o pondere de 60%. În 2022, ponderea a fost de 33%.”

Bergerat Monnoyeur este distribuitor exclusiv pe piaţa locală a echipamentelor Caterpillar. Compania a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro, iar pentru acest an estimează atingerea pragului de 150 de milioane de euro. Bergerat Monnoyeur are peste 270 de angajaţi, şapte birouri regionale şi două ateliere de service – la Mogoşoaia şi Timişoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO