Business Construct

NEPI a luat 50% din proiectul Victoria City din Capitală

NEPI a luat 50% din proiectul Victoria City din Capitală

Autor: Cristi Moga

24.11.2011, 00:00 249

Sud-africanii de la NEPI vor să intre pe piaţa mallurilor din Capitală printr-un parteneriat cu doi investitori canadieni, de la care au cumpărat 50% din firma care deţine un teren pe bulevardul Bucureştii Noi. Pe lotul de 5,2 hectare al fostei fabrici Textila Dacia, investitorii vor să ridice un mall cu o suprafaţă închiriabilă de 56.000 de metri pătraţi, în urma unei investiţii de circa 150 de milioane de euro.

Pentru a intra în parteneriat NEPI a plătit într-un cont escrow suma de 5 milioane de euro, tranzacţia urmând a fi definitivată după aprobarea planului de dezvoltare într-o adunare ce va avea loc pe 20 decembrie.

Pentru achiziţia terenului, canadienii de la firmele CD Capital Partners şi Benevo aveau deja un credit de peste 30 de milioane de euro luat de la Alpha Bank, iar NEPI poate veni cu lichidităţile necesare obţinerii unei noi finanţări bancare pentru realizarea construcţiei. În nordul Capitalei, Victoria City ar urma să concureze cu proiectele Băneasa şi Colosseum pentru atragerea de chiriaşi, dar şi de clienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO