Business Construct

Niculae Duşu, acţionar al Celco, producător de materiale de construcţii cu 300 de angajaţi: Dacă până acum s-a bătut moneda pe consum, este absolut necesar ca factorul primordial pentru a depăşi criza să fie investiţiile

Niculae Duşu, acţionar al Celco, producător de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

23.03.2020, 16:27 1607

Măsurile guvernului în vederea evitării răspândirii epidemiei de coronavirus, dar şi cele economice sunt binevenite, însă trebuie aplicate cu fermitate, este de părere Niculae Duşu, unul dintre acţionarii producătorului de materiale de construcţii Celco.

„În tot ceea ce transmite guvernul, trebuie să existe asumare, întrucât este momentul în care guvernul trebuie să se dezbrace de haina populistă, să acorde atenţie echilibrelor macro şi să nu destabilizeze economia. Dacă până acum s-a bătut moneda pe consum, este absolut necesar ca factorul primordial pentru a depăşi criza să fie investiţiile. În aceste momente, toate deciziile trebuie luate pe baza calculelor economice, nu din raţiuni populiste. Este nevoie de stabilizare economică, de sprijin pentru întreprinderile mici şi mijlocii, astfel încât revenirea după actuala criză să se realizeze într-un timp cât mai scurt”, spune Niculae Duşu.

Producătorul Celco are o fabrică de BCA cu o capacitate anuală de 500.000 de metri cubi, o fabrică de adezivi (30.000 de tone pe an), o fabrică de var (130.000 de tone pe an) şi o carieră de piatră (270.000 de tone pe an). Toate se află în judeţul Constanţa, cea mai veche fiind fabrica de BCA, deschisă în urmă cu peste 45 de ani. Cea mai mare pondere în businessul total o au vânzările de BCA, care reprezintă circa 70%, potrivit celor mai recente date.

„Agenţilor economici le revine responsabilitatea de a lua măsuri suplimentare prin care să asigure bunul mers al economiei, în vederea susţinerii sectoarelor greu afectate: medical şi militar. Orice sprijin primit acum trebuie să se vadă în continuarea activităţilor agenţilor economici în condiţii normale pentru ca efectele crizei să fie diminuate. Totodată sunt necesare măsuri drastice faţă de cei care, în asemenea momente de criză, cresc preţurile produselor lor, acţiuni care va conduce la un colaps al întregii economii”, mai spune Niculae Duşu, cel care deţine Celco alături de vărul său, Ion Duşu.

Businessul Celco a fost de circa 150 de milioane de lei (31 mil. euro) în 2019. Compania are aproximativ 300 de angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO