Business Construct

O asociere condusă de Igna Construct a câştigat un contract de 21 mil. lei pentru realizarea unei staţii de producere a energiei din surse termale la Oradea

O asociere condusă de Igna Construct a câştigat un...

Autor: Laurentiu Cotu

19.09.2023, 16:30 196

Igna Construct, deţinută de antreprenorul Cristian Radu Igna din Oradea, în asociere cu orădenii de la Crito Prod, a câştigat un contract de aproape 21 mil. lei (4,2 mil. euro), fără TVA, cu primăria Oradea, pentru realizarea unei noi staţii de producere a energiei termice cu ajutorul energiei termale. Investiţia prevede construirea unei staţii termice geotermale în zona Imprimeriei de Vest, unde există un punct termic dezafectat, realizarea reţelelor de apă geotermală de la cele două foraje şi racordarea acestora la staţia termică, realizarea reţelei de agent termic de la staţia termică geotermală la punctele termice din zona Ioşia-Sud, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Oradea.

„Elementul de eficienţă energe­tică al proiectului este dat de utilizarea pompelor de căldură care permit recu­pe­ra­rea unei călduri suplimentare din apa geo­termală. Prin această investiţie şi celelalte care sunt în curs de imple­men­tare, se estimează că aportul de energie termică din apă geoter­mală în SACET Oradea va creşte de la 5% la 14%“, se arată în comunicatul de presă transmis de municipalitatea din Oradea.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro