Business Construct

Pandemia a golit spaţiile de coworking. „La începutul lunii, găzduiam peste 440 de membri. Pe 16 martie mai erau 2“

OANA CRAIOVEANU, CEO şi fondator, Impact Hub 
România: Măsurile economice, mai mici sau mai mari, nu vor scoate la liman economia cu totul şi trebuie să ne calibrăm aşteptările în acest sens.
DAVID CANTA, fondator, Commons: 
Dacă şi pe viitor decizia va fi la angajat, cred că mulţi vor munci mai mult de acasă sau vor apela la huburi în proximitatea casei şi care se pliază pe stilul şi nevoile lor pentru a avea productivitate.

OANA CRAIOVEANU, CEO şi fondator, Impact Hub România: Măsurile economice, mai mici sau mai mari, nu vor scoate la liman economia cu totul şi trebuie să ne calibrăm aşteptările în acest sens. DAVID CANTA, fondator, Commons: Dacă şi pe viitor decizia va fi la angajat, cred că mulţi vor munci mai mult de acasă sau vor apela la huburi în proximitatea casei şi care se pliază pe stilul şi nevoile lor pentru a avea productivitate.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

29.03.2020, 15:45 1023

♦ Peste 40 de spaţii de co-working au împânzit harta României în ultimii ani.

Spaţiile de coworking, unde freelan­ceri, an­treprenori sau corporatişti veneau să lu­creze atunci când nu voiau să mear­gă la birou, s-au golit în ulti­mele săp­tă­mâni, după ce mă­surile pri­vind limitarea răspân­dirii pan­demiei de co­ronavirus i-au îndemnat pe oameni să ră­mâ­nă acasă. Dacă la sfârşitul lui februa­rie - începutul lui mar­tie, aces­te spaţii încă erau pli­ne, în ulti­mele trei săptămâni au rămas fără membri.

„Noi am resimţit primele schimbări luni, pe 9 martie. Într-o şedinţă cu echipa noas­tră extinsă din toate cele trei locaţii pe care le operăm, am decis ca primă măsură să anu­lăm toate evenimentele con­firmate pentru luna în curs, luna martie, în contextul în care, în acel moment, măsura anunţată de auto­ri­tăţi era doar de a restricţiona eveni­men­tele de peste 1.000 de persoane. Impactul eco­nomic al acestei măsuri a fost de apro­ximativ 45.000 de euro doar pentru lu­na martie“, spune Oana Craioveanu, CEO şi cofondator al Impact Hub Bucharest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO