Business Construct

Patru companii lucrează la un PUZ al sectorului 1 din Bucureşti. Cele patru firme şi-au propus să finalizeze proiectul până în vara anului 2020.

Patru companii lucrează la un PUZ al sectorului 1 din...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

27.09.2019, 08:26 1694
Aglomeraţia din zona de nord a Capitalei, apropierea dintre clădiri şi regimul de înălţime al acestora, spa­ţiile verzi insuficiente sunt câteva din­tre aspectele pe care îşi propun să le rezolve cele patru companii selectate pentru a elabora planul urbanistic zonal (PUZ) al sectorului 1 din Bu­cu­reşti. 

Cumulus, Vego Concept Engi­neering, KXL şi Adest Architecture sunt firmele care fac parte din consor­ţiul care ar trebui să finalizeze proiec­tul în următorul an. „Avizarea PUZ 1 va genera in­ves­tiţii noi, dar şi un grad mare de pro­tec­ţie pentru valorile urbanistice sau am­bientale. Până acum nu a existat un PUZ în sectorul 1, singura do­cu­men­­ta­ţie care reglementează la nivel de sec­tor activitatea de urbanism fiind PUG (plan urbanistic general – n. red.) Municipiul Bucureşti, avizat în a­nul 2000. Este un alt motiv pentru care, după aproape 20 de ani, sunt esen­ţiale pentru oraş documentaţii de ur­banism la scară mare“, spune Răz­van Puchici, senior managing partner la Cumulus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO