Business Construct

„Pieţele din estul Europei cresc mai sănătos faţă de perioada de dinaintea crizei“

„Pieţele din estul Europei cresc mai sănătos faţă...

Autor: Gabriel Razi

13.01.2015, 00:05 206
Producătorul de mobilier pentru baie Savini Due din Sebeş, judeţul Alba, controlat de omul de afaceri italian Piersante Savini, a încheiat anul 2014 cu o cifră de afaceri de 72 mil. lei (peste 16 mil. euro), în creştere cu 16% faţă de anul anterior.
 
Mobilierul produs la Sebeş este comercializat atât în reţelele de bricolaj Ambient, Dedeman, Baumax, Leroy Merlin, Hornbach, Praktiker sau Romstal, cât şi pe piaţa externă, unde italienii livrează peste 60% din producţie.
 
„Rezutatele obţinute se datorează investiţiilor realizate în tehnologie, care au dus la creşterea eficenţei productive. Pieţele din România şi din ţările din estul Europei cresc în continuare, mai sănătos faţă de perioada de dinaintea crizei, chiar dacă ratele de creştere nu mai sunt de două cifre“, a declarat pentru ZF Transilvania Piersante Savini, general manager al Savini Due.
 
Compania din Sebeş produce articole de mobilier pentru baie, dulă­pioare suspendate, diferite tipuri de oglinzi, accesorii pentru mobilier şi suporturi pentru chiuvetă. Pe lângă re-ţelele de bricolaj, Savini Due cola­borează şi cu magazinele mici de profil din ţară. Anul trecut, în fabrica din Sebeş au fost produse aproximativ 120.000 de corpuri complete de mobilier de baie şi 700.000 de capace de toaletă. Italienii utilizează în producţia mobilierului diverse tipuri de materiale precum lemnul de plop, MDF şi PAL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO