Business Construct

Producătorul de ţevi şi profiluri de oţel Mairon Galaţi, controlat de familia Miron, afaceri de 2,5 miliarde de lei anul trecut, plus 14%

Producătorul de ţevi şi profiluri de oţel Mairon...

Autor: Mirabela Tiron

30.05.2023, 00:05 7431

Compania a intrat în top 5 cei mai mari exportatori cu capital privat românesc, potrivit topului ZF al celor mai mari exportatori de la nivel local din 2021.

Compania Mairon Galaţi, controlată de familia Miron, a finalizat anul trecut cu afaceri de 2,5 miliarde de lei (500 de milioane de euro), faţă de 2,2 mi­liarde de lei cu un an în urmă, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Familia Miron din Galaţi este una dintre cele mai puternice familii de antre­prenori din ţară. Fost coman­dant de navă înainte de 1989, Costel Miron este unul dintre cei mai discreţi oameni de afaceri din România şi deţine un pachet de acţiuni de 95% în companie. Miron deru­lează afaceri prin intermediul a două firme, Mairon Galaţi şi Mairon Tubes, care ope­rea­ză  printr-o reţea de depozite şi centre de proce­sare din toată ţara. Producătorul din Galaţi a intrat în liga companiilor locale care au reuşit să depă­şească afaceri de un miliard de lei (perioada 2012-2014), potrivit ultimelor date.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO