Business Construct

Producţia de materiale de construcţii a crescut cu 9,3% în primul semestru

Producţia de materiale de construcţii a crescut cu 9,3%...

Autor: Andreea Neferu

15.09.2014, 00:04 227
Producţia de materiale de construcţii a înregistrat în primul semestru un avans de 9,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit informaţiilor Institutului Naţional de Statistică, preluate de Asociaţia Producătorilor de Materiale de Construcţii din România (APMCR).
 
„Acest avans ţine de ciclicitatea fenomenului de construcţii. După pri­mele două luni ale anului, când in­dustria de profil «stă», e normal să ai o revenire“, spune Claudiu Geor­gescu, preşedintele APMCR.
 
Pe de altă parte, volumul lucră­rilor de construcţii a scăzut în primele şase luni cu 9,4%, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică.
 
Creşterea producţiei de materiale de construcţii poate fi explicată şi prin interesul din ce în ce mai mare pe care jucătorii de profil îl acordă exporturilor, potrivit datelor ZF. Astfel, companii precum AdePlast, Arcon, Optimedia, MCA Grup sau Saint-Gobain Glass s-au orientat din ce în ce mai mult către pieţele externe. În ciuda faptului că producătorii de profil fac din ce în ce mai multe eforturi pentru a intra cu livrări pe pieţele externe, deocamdată exporturile nu reuşesc să aibă o pondere semnificativă în totalul vânzărilor. Astfel, exporturile de materiale de construcţii s-au ridicat în primele cinci luni ale acestui an la circa 133 de milioane de euro, potrivit APMCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO