Business Construct

Se dă startul finanţărilor pentru construirea de grădiniţe cu profil sportiv: Cererile pot fi depuse din 2 mai

Se dă startul finanţărilor pentru construirea de...

Autor: Diana Grigore, Mediafax

26.04.2019, 10:54 628

Întreprinderile, ONG-urile sau persoanele juridice se pot înscrie pentru a primi un ajutor de minimis, în cadrul programului gROwth, începând cu 2 mai, anunţă Executivul. Programul urmăreşte înfiinţarea de grădiniţe cu profil sportiv.

„Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză anunţă deschiderea sesiunii 2019 pentru depunerea Formularelor de cerere de acord pentru finanţare în baza Hotărârii nr.239/2019 pentru instituirea unei scheme de ajutor de minimis privind programul guvernamental „gROwth - Investim în copii, investim în viitor”, începând cu data de 2 mai 2019, ora 10.00. Formularele de cerere de acord pentru finanţare se pot depune prin poştă, curierat sau personal la Registratura Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză din str. Cristian Popişteanu, nr. 2-4, sectorul 1, Bucureşti. Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză va publica pe site-ul său, periodic, lista cererilor de acord pentru finanţare depuse şi stadiul analizei acestora”, transmite Guvernul.

Toate informaţiile privind condiţiile care trebuie îndeplinite în vederea obţinerii finanţării se regăsesc la secţiunea „gROwth - Investim în copii, investim în viitor” pe pagina de internet a Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză (www.cnp.ro<http://www.cnp.ro> ).

Executivul mai precizează că formularele de cerere de acord pentru finanţare depuse până în prezent vor trebui retransmise conform normelor metodologice aflate pe site-ul CNSP.

De asemenea, „orice întrebări, sesizări şi solicitări de clarificări referitoare la prevederile acestui instrument de sprijin pot fi adresate prin intermediul poştei electronice, la adresa de email: <mailto:growth@cnp.ro> growth@cnp.ro”.

Potrivit Hotărârii adoptate de Guvern, proiectul instituie schema de ajutor de minimis pentru întreprinderile care prestează servicii de interes economic general, denumită Schema de ajutor de minimis privind programul guvernamental „gROwth - investim în copii, investim în viitor”, denumit în continuare "Programul", în cadrul căreia se acordă finanţare pentru construcţia şi/sau înfiinţarea, amenajarea şi dotarea grădiniţelor cu profil sportiv şi asigurarea în cadrul acestora a învătământului preşcolar de specialitate.

„ Se consideră că reprezintă un serviciu de interes economic general activităţile didactice şi sportive complexe, integrat structural şi funcţional, destinat asigurării unei creşteri sănătoase a preşcolarului, în scopul unei dezvoltări a personalităţii acestuia, care să contribuie la crearea abilităţilor de comunicare, precum şi la îmbunătăţirea stării de sănătate şi a capacităţilor sportive, în mod unitar în cadrul aceluiaşi proces didactic, unitate dificil de realizat în condiţiile inexistenţei în România a unor astfel de grădiniţe”, prevede proiectul de hotărâre al Guvernului.

Schema de ajutor de minimis urmăreşte încurajarea înfiinţării de grădiniţe cu profil sportiv în scopul stimulării dezvoltării armonioase a copiilor şi al asigurării accesului la acestea prin stabilirea unor tarife suportabile.

Potrivit hotărârii Guvernului, „beneficiarii schemei de ajutor de minimis sunt persoanele juridice de drept privat, inclusiv organizaţii neguvernamentale, asociaţii, fundaţii şi/sau grupuri fiscale, astfel cum sunt prevăzute de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, federaţiile sau cluburile sportive, care iau iniţiativa construirii de grădiniţe cu profil sportiv”.

De asemenea, schema de ajutor de minimis vizează construcţia şi/sau înfiinţarea, amenajarea şi dotarea de grădiniţe cu profil sportiv pentru minimum 2 grupe standard, instituite conform prevederilor legale în vigoare.

Premierul Viorica Dăncilă anunţala sfârşitul lunii ianuarie că Guvernul susţine construirea a o mie de grădiniţe cu profil sportiv. Executivul va acorda persoanelor juridice sau organizaţiilor neguvernamentale interesate de construirea grădiniţelor un ajutor de până la 500.000 de euro din cheltuielile eligibile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO