Business Construct

Silviu Pop, Colliers: Drumul expres va debloca potenţialul Craiovei

Silviu POP

Silviu POP

Autor: Bogdan Alecu

20.01.2021, 00:07 1412

Dezvoltarea infrastructurii va per­mite mai multor oraşe să crească şi să atra­gă noi investitori, iar dincolo de Bu­cureşti, care va continua ascensiunea în special pe sectorul logistic, şi cen­tre­le regionale vor continua ascensiunea.

„Lucrările de in­fra­structură sunt asul din mânecă. Dacă aşa ne-am dezvoltat fără, când vom avea 1-2 auto­străzi peste Carpaţi vom de­bloca un potenţial uriaş. Spre exemplu în Craiova exis­tă forţă de muncă dispo­nibilă, iar acum se lucrează la dru­mul expres. Este cel mai mare oraş din sudul României şi are uzina Ford, care dacă va urma exem­plul Dacia, va aduce nu doar noi fur­nizori de componente, ci şi furnizori de servicii noi“, a spus Silviu Pop, head of re­search în cadrul Colliers Interna­tional România.
Cu aproape 300.000 de locuitori Craiova este cel mai mare oraş după Bucureşti din sudul ţării, iar noile lucrări de infrastructură vin să com­pleteze faptul că acolo există şi un centru universitar şi o uzină auto cu 6.000 de an­ga­jaţi, care are o ca­pa­citate de 250.000 de unităţi anual.

Sectorul indus­trial a fost „vedeta“ anului 2020, venind atât cu noi tranzacţii de investment, livrări de spaţii noi, cât şi potenţial de creştere şi în anii următori da­torită dezvoltării puter­nice a comerţului online pe fondul pandemiei.

„Anul 2020 a fost unul foarte bun pentru sectorul industrial cu o cerere record de 700.000 mp. Poten­ţialul rămâne unul ridicat deoarece per capita avem de două ori mai puţine spaţii logistice decât Polonia şi mai sunt şi spaţii vechi.
România poate juca rolul de hub regional, iar aşa cum dacă cineva din Germania comandă de pe Amazon şi i se livrează din Cehia, şi România poate livra către Bulgaria sau Serbia. În plus, dezvoltarea comerţului online înseamnă o cerere mai mare de a livra într-un timp cât mai scurt, motiv pentru care se vor deschide alte noi depozite“, a spus Silviu Pop.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO