Business Construct

Care sunt temerile managerilor din construcţii în 2024? Dar oportunităţile pe care se bazează? „2024 este an electoral, iar asta este o frică pentru mediul de business. Optimismul a crescut odată ce am observat că pe piaţă au apărut tot mai multe licitaţii“

Autor: Alina-Elena Vasiliu

02.03.2024, 13:07 487

Construcţiile, o industrie de peste 30 mld. euro, contribuie cu 6% la Produsul Intern Brut al României, însă companiile de profil nu sunt lipsite de probleme.

Douăzeci de manageri din tot atâtea compa­nii – locale şi interna­ţio­na­le – cu activitate în in­dus­tria construc­ţii­lor vor­besc despre temerile şi opor­tu­nităţile pe care le întrezăresc la înce­pu­tul unui an în care alegerile, fondurile din PNRR, investiţiile publice merg la braţ cu infla­ţia, cu adaptarea la un nou set de măsuri fiscale şi cu la fel de multă incertitudine ca în ultimii câţiva ani, scrie revista săp­tă­mânală Business Magazin. Construc­ţiile, o industrie de peste 30 mld. euro, contribuie cu 6% la Produsul Intern Brut al României, însă companiile de profil nu sunt lipsite de probleme.

Greutatea găsirii oamenilor, birocraţia şi schimbările fiscale, restanţele statului în plata facturilor, reticenţa investitorilor, concurenţa asiatică, inflaţia sunt bariere de care se lovesc zi de zi.

„Deja mediul de business din România, comparativ cu cel din ţările moderne şi dezvoltate, se prezintă ca o junglă din punctul de vedere al hăţişului legislativ. Să nu mai lăsăm să se dezvolte alte culturi de buruieni şi plante dăunătoare în această junglă, care să ne facă viaţa şi traversarea ei tot mai complicată“, spune Bogdan Bulgaria, managing director pentru Europa de Est al producătorului de prefabricate ASA Cons, deţinut de grupul finlandez Consolis.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO