Top 10 evenimente în construcţii în 2014. Un an „agitat“ pentru fuziuni şi achiziţii, marcat şi de închideri de fabrici sau falimente

9 dec 2014 Autor: Andreea Neferu

Într-o piaţă a construcţiilor care şi-a continuat declinul şi anul acesta, ajungând practic aproape la jumătate faţă de anii de boom, insolvenţele şi falimentele au continuat să afecteze în 2014 nu doar palierele de jos ale jucătorilor din industrie, ci au ajuns şi la marile companii. Totodată, un şir lung de tranzacţii, fie ele fuziuni sau achiziţii, a reconfigurat sectorul local al construcţiilor, evaluat la 9-10 miliarde de euro anual. Cea mai mare provocare de anul acesta a rămas însă scăderea puternică a investiţiilor, în special publice, ce a condus la un declin de peste 10% al lucrărilor de construcţii în primele trei trimestre.

 

Hidroconstrucţia ia primul credit sindicalizat din România

Hidroconstrucţia, unul dintre cei mai mari constructori de pe plan local, a contractat un credit sindicalizat de 60 de milioane de euro, acordat de un consorţiu format din banca BRD-Groupe Société Générale şi compania de asigu­rări Allianz-Ţiriac Asi­gurări. De alt­fel, aceasta a fost pentru prima oară când o com­pa­nie de asigurări se im­plica pe piaţa româ­nească într-un credit sindicalizat.

Împrumutul are ca scop finanţarea capi­talului de lucru al companiei Hidro­con­strucţia (practic, activităţile curente) şi permite emiterea de scrisori de garan­ţie bancară pentru contractele încheiate de constructor.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.12.2014

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
constructii
, achizitii
, faliment
, fuziune
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide