Business Construct

Undă verde pentru fuziunea dintre giganţii Lafarge-Holcim, după ce acţionarii grupului elveţian au aprobat tranzacţia

Undă verde pentru fuziunea dintre giganţii...

Autor: Andreea Neferu

08.05.2015, 14:28 256
Acţionarii grupului elveţian Holcim au aprobat majorarea de capital pentru realizarea fuziunii cu francezii de la Lafarge, cea mai importantă tranzacţie din ultimii 20 de ani din industria mondială a materialelor de construcţii, scrie Reuters.

Peste 93% din acţionarii prezenţi la şedinţa extraordinară a Holcim de astăzi au aprobat majorarea de capital şi, în concluzie, realizarea fuziunii, în contextul în care era nevoie de cel puţin două treimi din voturi.

În contextul în care în ultimele luni fuziunea Lafarge-Holcim s-a aflat în impas din cauza nemulţumirilor acţionarilor Holcim, care au cerut revizuirea condiţiilor de realizare a tranzacţiei, votul de astăzi este cu atât mai important cu cât practic dă undă verde “mariajului” dintre cele două grupuri.

Fuziunea va avea impact şi asupra pieţei locale, în condiţiile în care activele Lafarge din România, printre care şi două fabrici de ciment, vor fi vândute către irlandezii de la CRH.

Viitorul grup LafargeHolcim va avea vânzări cumulate de peste 30 de miliarde de euro anual. Fuziunea ar urma să se realizeze la mijlocul acestui an.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO