Business Hi-Tech

74 mld. dolari vor fi cheltuiţi pe jocuri video în 2011

 74 mld. dolari vor fi cheltuiţi pe jocuri video în 2011

Autor: Ştefan Vrabie

06.07.2011, 13:30 298

Consumatorii vor cheltui mai multde 74 de miliarde de dolari în cursul anului 2011 pe jocuri video,inclusiv jocuri online precum Farmville, potrivit unui raport făcutde firma de cercetare Gartner.

Suma de bani pe care consumatoriio vor cheltui pe jocuri la nivel global, fie hardware, precumconsola Sony PlayStation, sau software cum ar fi jocul Angry Birds,va creşte cu 10% până la finalul anului.

În cursul anului 2010,consumatorii de jocuri video au cheltuit 67 de miliarde de dolari,conform studiului Gartner.

Până în 2015 suma cheltuită vacreşte la 112 miliarde de dolari, impulsul fiind dat în special dejocurile online, precum cele de pe reţelele de socializare cum arfi Farmville sau Cityville şi jocurile de pe smartphone-uri.Jocurile online reprezintă în prezent 11,8 miliarde de dolari şi vacreşte până la 28 de miliarde în următorii trei ani, motivulprincipal fiind consumatorii care vor cumpăra mai multe bunurivirtuale şi abonamente digitale la jocuri.

"În urma studiului am descoperitcă abonamentele pentru jocurile online sunt gratis dar banii vindin publicitate şi micro tranzacţii, precum vânzarea de servicii cuvaloare adăugată sau achiziţii de bunuri virtuale", a declaratBrian Blau, director de cercetare la Gartner. "Această tendinţăeste datorată creşterii jocurilor sociale în care jocurile onlinesunt conectate la o platformă de social networking sau la o reţeade socializare", a mai completat el.

Jocurile software cum ar fiaplicaţiile de pe telefoanele mobile vor continua să aibă cea maimare piaţă din industrie şi anul acesta vor fi cumpărate jocuri învaloare de 44,7 miliarde de dolari.

"În timp ce popularitateasmartphone-urilor şi a tabletelor va creşte, jocurile vor rămâne ocomponentă cheie în utilizarea acestor dispozitive. Deşi acestea nusunt utilizate în principal pentru jocuri, jocurile de pe telefonsunt categoria cu cel mai înalt grad de descărcare de pe internetde aplicaţii", a afirmat Tuong Nguyen, analist laGartner.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO