Business Hi-Tech

Academia Ericsson: 3 mil. $

21.11.2001, 00:00 13



Ericsson Telecomunications Romania a inaugurat ieri centrul de cercetare, dezvoltare profesionala si testare a noilor tehnologii, Ericsson Academy Romania - instrument prin care compania intentioneaza sa se implice in sistemul de invatamant de specialitate din Romania.

"In AER am investit aproximativ 3 milioane de dolari si nu ne asteptam sa recuperam aceasta suma pe termen scurt, intentiile noastre fiind bazate pe o implicare pe termen mediu si lung pe piata din Romania", a declarat Thomas Lundin, presedintele Ericsson.

De asemenea, potrivit oficialilor Ericsson Romania, AER a incheiat deja sau urmeaza sa incheie parteneriate cu universitatile din Bucuresti si Cluj-Napoca precum si cu toate facultatile tehnice din Romania, pentru a facilita accesul studentilor si profesorilor romani la cele mai noi tehnologii din lumea comunicatiilor.

"Dorim sa impartasim din cunostintele si experienta Ericsson partenerilor de afaceri si clientilor nostri si, prin aceasta, sa contribuim la dezvoltarea sectorului IT din Romania", a adaugat Ion Rusovici, vice-presedintele companiei Ericsson Telecomunications Romania.

AER va fi integrata in reteaua mondiala Ericsson, permitand accesul la cursuri tehnice sau non-tehnice, partea teoretica fiind imbinata cu partea aplicativa. De altfel, AER dispune de un laborator care va asigura baza tehnica si experimentala in ceea ce priveste solutiile si aplicatiile GPRS, IP/Datacom, mobile Internet, WAP, VPN si VoIP.

De asemenea, potrivit oficialilor companiei, Ericsson Academy Romania va fi deschisa "la preturi competitive" catre partenerii de afaceri, clienti, studenti si profesori dar si pentru proprii angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24