Business Hi-Tech

Adobe cumpără Aviary, un pachet de unelte avansate de editare în aplicaţii de mobil

Adobe cumpără Aviary, un pachet de unelte avansate de...

Autor: Cătălin Niţu

23.09.2014, 15:14 224

Adobe este unul dintre cei mai mari producători de aplicaţii profesionale pentru editare foto şi video, însă acest lucru este valabil doar pentru piaţa software dedicată PC-urilor. În spaţiul mobil există deja alte aplicaţii mai populare decât soluţiile sale, iar cu ajutorul achiziţiei companiei Aviary, Adobe doreşte să îşi mărească prezenţa pe această piaţă.

Practic, Aviary SDK, pachetul de uneltele de editare proprietare cu suport pentru dispozitive mobile, va fi integrat în Creative SDK, soluţia Adobe. Astfel, companiile care produc aplicaţii pentru manipularea imaginilor vor putea folosi API-urile Adobe pentru a crea fişiere compatibile cu suita Creative Cloud. Astfel, aplicaţiile pentru mobile vor putea exporta imagini în formate recunoscute de aplicaţii precum Photoshop CC sau Illustrator CC, dar vor putea şi accesa serviciile Creative Cloud precum stocarea fişierelor pe serverele Adobe.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO