Business Hi-Tech

Alexandru Bogdan, CEO ROCA X: Observăm un fenomen al programatorilor care sar din job în job pentru surplusul salarial, acest lucru nu ajută ecosistemul start-up-urilor

ZF Digital Summit 2021

Alexandru Bogdan, CEO ROCA X

Alexandru Bogdan, CEO ROCA X

Autor: Miruna Diaconu

11.11.2021, 17:05 77

Alexandru Bogdan, CEO ROCA X, spune că a observat în ultima perioadă un fenomen al programatorilor, accentuat de criza pandemică, de a părăsi un job şi a merge la altul pentru un salariu mai mare, însă acest lucru nu face bine start-up-urilor cărora este dificil să găsească forţă de muncă pentru a-şi putea dezvolta businessurile.

„Noi credem foarte mult în potenţialul României legat de aceste resurse, calitatea programatorilor noştri este ridicată, dar un fenomen pe care îl observăm este transformarea într-o abordare de mercenari a multora dintre aceşti dezvoltatori, care sunt dispuşi să sară din job în job pentru surplus de salariu, ceea ce nu ajută. Avem o bază suficient de mare ca să crească şi ecosistemul de start-up-uri, dar nu ajută ecosistemul, am putea avea mai multe iniţiative dacă nu ar fi acest fenomen. El se regăseşte şi pentru start-up-uri când au nevoie să scaleze, când încearcă să recruteze resurse, acela e momentul în care stagnează pentru că nu reuşesc să găsească aceste resurse şi e pasul în care echipa fondatoare nu mai poate să suţină toate aceste domenii, aceasta este o provocare din punct de vedere al creşterii”, spune Alexandru Bogdan.

De asemenea, el spune că o tendinţă pe care a observat-o este aceea că mulţi fondatori ale start-up-urilor de tehnologie nu vin din această zonă, ci din alte industrii.

„Sunt din ce în ce mai mulţi fondatori care nu au un background tech, până acum 99% erau în această formulă, încep să fie mai mulţi fondatori cu un background de business, care vin din alte industrii şi cunosc acele sectoare. E un lucru îmbucurător pentru că e important să existe aceste cunoştinţe de business pentru că de fiecare dată, pentru a asigura o creştere pe termen mediu şi lung e nevoie să existe aceste cunoştinţe, iar aici ecosistemul nostru suferă cel mai mult”, adaugă el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO