Business Hi-Tech

Alexandru Stoinea a fost promovat pe poziţia de director general în cadrul subsidiarei locale a distribuitorului IT&C ASBIS

Alexandru Stoinea: În noua poziţie, integrez atât experienţa ultimilor trei ani în zona de retail IT, dar şi experienţa mea anterioară, în distribuţia cu valoare adăugată.

Alexandru Stoinea: În noua poziţie, integrez atât experienţa ultimilor trei ani în zona de retail IT, dar şi experienţa mea anterioară, în distribuţia cu valoare adăugată.

Autor: Cristina Bellu

03.05.2023, 14:20 402

Începând din această lună, operaţiunile ASBIS România, subsidiara locală a distribuitorului de produse IT&C ASBIS din Cipru, vor fi conduse de Alexandru Stoinea. 

El s-a alăturat operaţiunilor din România a ASBIS Enterprises Plc, în 2020, preluând nou înfiinţata divizie consumer cu obiective de creştere rapidă. 

Într-un context de piaţă foarte neobişnuit, care necesita ajustări rapide, portofoliul brandurilor lansate şi administrate de divizia sa a crescut de la trei la începutul anului 2020, la nouăsprezece astăzi, printre acestea numărându-se Bang&Olufsen, SteelSeries, Midea, Loewe sau Razer, spun oficialii companiei. 

Potrivit acestora, în aceeaşi periodă, volumul de vânzări al diviziei a crescut de aproape patru ori.

Cu o carieră de 17 ani în IT, care include atât poziţii în companii locale, cât şi internaţionale, dar şi o experienţă de antreprenoriat, Alexandru Stoinea îşi propune să continue dezvoltarea businessului principal al ASBIS Romania – divizia de volume şi VAD – şi să crească în continuare vizibilitatea brandurilor de consumer şi disponibilitatea lor pe piaţă.

„În noua poziţie, integrez atât experienţa ultimilor trei ani în zona de retail IT, dar şi experienţa mea anterioară, în distribuţia cu valoare adăugată“, spune Alexandru Stoinea. 

Alexandru Stoinea este licenţiat în economie şi urmează în prezent un program de Executive MBA de la Quantic School of Business and Technology din Washington.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO