Business Hi-Tech

Andrei Cosmin Munteanu, fost manager tehnic la Continental, se alătură grupului de business angels Growceanu, în poziţia de Community Manager

Andrei Cosmin Munteanu, fost manager tehnic la Continental, se alătură grupului de  business angels Growceanu, în poziţia de Community Manager

Autor: Cristina Bellu

05.08.2021, 11:21 246

Growceanu, grup de business angels axat pe investiţii în startupuri, îl numeşte Community Manager pe Andrei Cosmin Munteanu (32 de ani), fost manager tehnic în cadrul grupului german Continental, cel mai mare producător de componente auto prezent pe piaţa locală.

El se va ocupa de dezvoltarea portofoliului de startupuri Growceanu şi managementul relaţiei acestora cu investitorii.

„Cu ajutorul startupurilor tech vom putea face schimbări fundamentale în modul în care sunt abordate acum diverse probleme, în modul în care ne îmbunătăţim viaţa”, spune Andrei Cosmin Munteanu.

Andrei Cosmin Munteanu a absolvit Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnice Timişoara şi are 9 ani de experienţă în software, dobândită în cadrul echipei grupului german Continental, unde a debutat ca software tester, devenind apoi SCRUM Master şi Team Leader, responsabil cu coordonarea tehnică a echipei de testare din Germania, India şi România (15-20 de oameni) şi coordonarea administrativă a  echipei din Timişoara (6-7 oameni).

În paralel, a susţinut activ comunitatea locală de startupuri tech, înfiinţând Asociaţia Learn, Build and Share, a organizat evenimente cu notorietate, precum Startup Weeekend sau Startup Survivor şi a fondat Cowork Timişoara, ca spaţiu suport pentru antreprenorii din domeniul tech.

„Grupul Growceanu creşte, extindem în continuare echipa şi ne propunem să ne conectăm cu mai multe startupuri valoroase şi mai mulţi investori”, spune Ciprian Man, Angel Keeper la Growceanu.

Growceanu este un grup de business angels fondat în 2018. Grupul de investitori are un buget de investiţii flexibil, iar până acum a investit în companiile Bright Spaces, xVision, EmailTreeAI, Kinderpedia, Sitter, Milluu. Growceanu este interesat în special de startupuri din domeniile PropTech, EdTech, SmartCity, Enterprise, Marketplaces,  FinTech şi MedTech, bazate pe abordări din zonele tehnologice: Artificial Intelligence, SaaS, Data Science, Digital Mapping, IoT.

AFACERI DE LA ZERO