Business Hi-Tech

Andrei Georgescu, partener, Suciu Popa: Este pe cale de a fi transpusă în Franţa directiva Copyright, care aduce posibiltatea ca licenţierea de conţinut online să se facă pentru întreaga piaţă UE

ZF Digital Summit 19

Andrei Georgescu, partener, Suciu Popa: Este pe cale de a...

Autor: Alex Ciutacu

14.10.2019, 14:32 148

Directiva Copyright, care îşi propune să contribuie la conturarea unei pieţe unice digitale şi să aducă un raport echitabil între marili agregatori de conţinut şi autorii de conţinut, urmează să intre în vigoare în Franţa, notează Andrei Georgescu, partener al casei de avocatură Suciu Popa, în cadrul evenimentului ZF Digital Summit 19.

„Este pe cale de a fi transpusă în Franţa şi are anumite norme de adoptare în Germania şi Spania care au fost chiar înainte de directivă. Scopul acesteia este pe două paliere, crearea unei pieţe digitale unice, posibilitatea ca licenţierea de conţinut online să se facă pentru întreaga piaţă a Uniunii Europene şi al doilea scop ar fi posiblitatea de a plăti în mod echitabil conţinutul pentru că aici mi se pare că este foarte aproape de scopul GDPR, pentru că e vorba de drepturi care existau, dar nu erau neapărat recuoscute, plătite şi nu era cadru nici de licenţiere, dar nici de tragere la răspundere al celor care le foloseau fără să le plătească”, explică Andrei Georgescu.

Legislaţia vine cu mai multe obligaţii pentru marii agregatori de conţinut.

„Există obligaţia de a obţine licenţă pentru conţinut, în primul rând, şi a doua obligaţie este de a nu utiliza conţinut nelicenţiat şi de aici este solicitarea platformelor de conţinut de a verifica conţinutul de pe platformele lor, să facă un fel de filtrare a conţinutului de drepturi de autor. Este vorba de agregatorii de conţinut, de Google, de Twitter”, adaugă Georgescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO