Business Hi-Tech

Aparatele foto clasice aduc Nikon in profit

11.05.2004, 00:00 10

Producatorul japonez de echipament foto Nikon a anuntat ca a revenit in profit pe ansamblul anului fiscal 2003, incheiat la 31 martie, realizand incasari totale de 4,5 miliarde de dolari.
Profitul s-a cifrat la 124 milioane de dolari, fata de pierderea neta de 1,2 miliarde de dolari inregistrata in anul precedent, in linie cu aseptarile analistilor. Nikon a pus rezulatele pozitive pe seama succesului echipamentelor foto numerice, spre deosebire de competitorii sai care mizeaza puternic pe camerele digitale. Compania a citat si cresterea afacerilor sale de pe segmentul semiconductori, Nikon fiind unul din principalii producatori de echipamente folosite la producerea de cipuri.
In total, compania a vandut la nivel anual 5,4 milioane de aparate fotoi. Rezultatele pozitive au alimentat optimismul oficialilor Nikon, care spera ca pe anul in curs sa realizeze incasari totale de 6,2 miliarde de dolari si un profit net de 168 de milioane de dolari. Nikon spera sa vanda in urmatorul exercitiu fiscal intre 7,8 si 8,6 milioane de aparate foto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24