Business Hi-Tech

Apple lansează astăzi iPad2. Cu sau fără Steve Jobs?

 Apple lansează astăzi iPad2. Cu sau fără Steve Jobs?

Autor: Radu Racu

02.03.2011, 11:20 37

iPad 2, a doua versiune a gadgetului lansat deApple care are meritul de a fi creat un nousegment pe piaţa IT, va fi lansat miercuri la SanFrancisco, însă întrebarea care se aude din toatedirecţiile este dacă Steve Jobs, aflat în concediumedical, va fi prezent la conferinţă, scrie Reuters.

Există multe speculaţii despre noua versiuneiPad şi chiar mai multe în privinţa prezenţei luiSteve Jobs la lansare. În mod tradiţional, Jobsşi-a asumat rolul de showman lansând într-un stil unic, cu multentuziasm, cele mai importante produse ale Appledin ultimii ani, de la iPod la iPhone şi iPad.

Steve Jobs, filmat în timp cepărăseşte o cafenea, nesigur pe propriilepicioare

CEO-ul Apple a intrat în concediu medical lajumătatea lunii ianuarie, iar câteva săptămâni mai târziu a fostsurprins de paparazzi într-o clinică de tratare a cancerului,aceeaşi la care a fost internat şi regretatul actor PatrickSwayze, astfel că la bursa zvonurilor s-a vehiculat că"gurul gadgeturilor" mai are puţin de trăit.

Multe voci din Silicon Valley şi de peWall Street se îndoiesc că Jobs va reveni lacompanie. "Moştenitorul" va fi cel mai probabil TimCook, actualul director de operaţiuni, cu şanse şi departea lui Phil Schiller, directorul de marketing al companiei.Oricare dintre cei doi poate prelua miercuri sarcina de a lansaiPad2.

Apple începe producţia laiPad2

În privinţa iPad2, analiştii se aşteaptă să fiemai subţire decât versiunea anterioară şi să aibă o rezoluţie maibună (chiar dacă nu va fi Retina Display, aşa cumeste la ultima versiune iPhone).

De asemenea, pentru a fi o lansare cu succes, ar terbui să aibăo cameră video frontală şi să fie tractată de unprocesor ARM care ar putea fi multi-core, având astfel o viteză celpuţin dublă faţă de versiunea anterioară.

Motorola Xoom, favoritulpresei americane în cursa cu iPad

De asemenea, pentru a face faţă rezoluţiei mai ridicate, tabletaar trebui să dispună de o memorie RAM maimare.

Apple a vândut aproape 15 milioane deiPad-uri anul trecut, după lansarea din aprilie.Tableta a contribuit cu mai mult de nouă miliardede dolari la veniturile companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO