Asociaţia Română a Magazinelor Online: Piaţa comerţului electronic ajunge la 3,9 mld. euro în 2018, plus 40%. La finalul acestui an vor fi în total peste 14.000 de magazine online în România

8 mai 2018 Autor: Ioana Nita

Vezi galeria foto Florinel Chiş, preşedintele ARMO: În acest moment segmentul electro-IT domină piaţa online din România, însă segmentul de fashion creşte foarte puternic. Estimez că în 2020 acesta va trece pe primul loc

Valoarea totală a vân­zărilor online din România este esti­mată să ajungă anul acesta la 3,9 miliarde euro, în creştere cu 40% faţă de 2017, când piaţa locală de comerţ electronic s-a situat la 2,8 miliarde euro, potrivit estimărilor Asociaţiei Române a Magazinelor Online (ARMO). În prezent, segmentul care generează cele mai multe vânzări în mediul online este retailul electro-IT, urmat de fashion şi home & deco/garden.

„Anul acesta piaţa locală de comerţ va înregistra o creştere de circa 40%, urmând să ajungă astfel la 3,92 miliarde euro. În acest moment segmentul electro-IT domină piaţa online din România, însă segmentul de fashion creşte foarte puternic. Estimez că în 2020 acesta va trece pe primul loc”, a declarat Florinel Chiş, preşedintele ARMO. El a adăugat că la finalul acestui an vor fi în total peste 14.000 de magazine online în România.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.05.2018

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
Asociaţia Română a Magazinelor Online
, comerţul electronic
, magazine online
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide