Business Hi-Tech

Autoritatea pentru Concurenţă din Franţa a amendat Orange şi SFR cu 183 mil. euro pentru abuz de poziţie dominantă

Autoritatea pentru Concurenţă din Franţa a amendat...

Autor: Adrian Seceleanu

13.12.2012, 14:33 274

Autoritatea pentru Concurenţă din Franţa a amendat cu 183 de milioane de euro cei mai mari operatori de telefonie mobilă din ţară, Orange şi SFR, pentru abuz de poziţie dominantă şi politici tarifare anti-competitive în perioada 2005-2008, scrie presa internaţională.

Orange şi SFR ar fi abuzat de poziţia dominantă pentru a lovi în al treilea jucător de pe piaţă, Bouygues Telecom.

În mod specific, autoritatea a precizat că politica celor doi operatori de a le oferi clienţilor apeluri nelimitate în aceeaşi reţea a distorsionat competiţia.
Orange a fost amendată cu 117,4 mil. euro iar SFR cu 65,7 mil. euro.

Cei doi operatori vor contesta decizia.

Istoria acestei sancţiuni începe în anul 2006, atunci când compania Bouygues a depus plângeri împotriva rivalilor săi pentru practici anconcurenţiale, respectiv ofertele prin care clienţii Orange şi SFR puteau suna la preţuri semnificativ reduse clienţi din aceeaşi reţea, scrie Le Figaro.

Aceste reduceri puteau lua forma a numeroase cadouri cum a fost spre exemplu o ofertă a Orange prin care clienţii puteau apela nelimitat un număr de trei numere din aceeaşi reţea. Această tactică stimula familiile sau grupurile de prieteni să se aboneze la acelaşi operator a penalizat puternic Bouygues Telecom, care avea un număr mult mai mic de utilizatori, potrivit sursei citate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO