Business Hi-Tech

Bittnet Systems vrea obligaţiuni de 10 mil. euro şi să se transfere de pe AeRO pe piaţa principală

Bittnet Systems vrea obligaţiuni de 10 mil. euro şi să...

Autor: Roxana Rosu

12.11.2018, 10:30 855

Bittnet Systems (BNET), integrator local de soluţii IT&C şi furnizor de servicii de training în domeniul IT, intenţionează să lanseze una sau mai multe emisiuni de obligaţiuni corporative neconvertibile, în valoare totală de maxim 10 milioane euro, până la finele lui 2020, care să fie apoi listate pe piaţa relevantă a Bursei de Valori Bucureşti.

Acţionarii companiei vor discuta propunerea la adunarea generală din 17 decembrie.

Fiecare obligaţiune ar urma să fie emisă cu o valoare nominala de 100 euro, cu o scadenta de minim 3 si maxim 5 ani, cu o rata a dobanzii anuale de maximum 9% pe an.

Pe ordinea de zi se află şi aprobarea, de principiu, a admiterii actiunilor emise de societatea la tranzactionare pe piata reglementata administrată de Bursa de Valori Bucuresti. Acţiunile Bittnet sunt listate în prezent pe piaţa de capital secundară AeRO.

În acelaşi timp, acţionarii vor discuta aprobarea transferului intregii activităţi de integrare IT&C a societatii Crescendo International Bucureşti către Dendrio Solutions SRL, deţinută integral de Bittnet Systems SA.  Bittnet Systems a anunţat în octombrie finalizarea negocierilor pentru preluarea activelor companiei Crescendo, într-o tranzacţie de 10,9 mil. lei. Ca parte a înţelegerii, Dendrio şi Crescendo îşi vor uni forţele sub brandul dendrio, cu scopul de a crea un integrator IT&C regional.

Pentru grupul Bittnet acesta este a patra investiţie efectuată în decurs de un an. Astfel, în al treilea trimestru din 2017, Bittnet a achiziţionat GECAD NET, un integrator de servicii IT, în prezent cunoscut pe piaţa românească sub marca dendrio. În iulie 2018, Bittnet a achiziţionat un pachet de 51% din ELIAN Solutions, furnizor de ERP şi în august 2018, a achiziţionat 25% în Equatorial Gaming, o companie de tip game-based learning.

Compania a înregistrat după primele şase luni din acest an o cifră de afaceri de 23,12 milioane lei, mai mare cu 1,89% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce profitul s-a situat la 0,411 milioane lei, comparativ cu 0,207 milioane lei în S1/2017.

Valoarea de piaţă a Bittnet este de 53 milioane lei. Cei doi fondatori, respectiv Cristian Logofătu şi Mihai Logofătu, sunt cei mai mari acţionari, cu deţineri de  27,21% şi 26,64%, al treilea cel mai mare investitor fiind Răzvan Căpăţână.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO