Business Hi-Tech

Bonus de 50 de milioane de dolari pentru directorul operaţional al Apple

Bonus de 50 de milioane de dolari pentru directorul operaţional al Apple

Autor: Magraon Andreea

17.01.2011, 23:45 32

Apple, dezvoltatorul telefoanelor iPhone şi al tablet PC-uriloriPad, i-a oferit lui Timothy Cook (50 de ani), directoruloperaţional al companiei, un bonus în acţiuni în valoare de peste50 de milioane de dolari în ultimul an fiscal încheiat la 25septembrie 2010, "pentru performanţa extraordinară" din perioadadin 2009 în care i-a ţinut locul lui Steve Jobs, CEO-ul companiei,plecat în concediu medical, relatează cotidianul britanic FinancialTimes. Jobs a lipsit de la conducerea Apple în prima jumătate aanului 2009 când a suferit un transplant de ficat.

Potrivit raportărilor Apple, compania oferă premii executivilorde top odată la doi ani, de aceea Cook a primit de-abia acumrecompensa pentru perioada din 2009. Directorul operaţional alApple a primit acţiunile în doua tranşe, în luna martie şiseptembrie a anului trecut.

Suma depăşeste cu mult salariul anual de 800.000 de dolari allui Cook. El a mai primit şi un bonus în bani de 5 milioane dedolari.

Apple este cea mai valoroasă companie de IT din lume, cu ocapitalizare de piaţă de 320 de miliarde de dolari. Steve Jobs,CEO-ul companiei, are un salariu de 1 dolar pe an, fiind cel maimare investitor individual al companiei cu mai puţin de 10% dinacţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO