Business Hi-Tech

Bouygues a majorat oferta pentru preluarea SFR, al doilea operator telecom din Franţa

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Ioana Nita

24.03.2014, 00:00 301

Operatorul de telecomunicaţii francez Bouygues şi-a îmbunătăţit cu ajutorul Guvernului oferta pentru preluarea SFR, divizia de telecom a conglomeratului media Vivendi, în încercarea de a câştiga controlul operatorului în faţa regelui pieţei de cablu Patrick Drahi care deţine grupul Numericable, scrie Bloomberg.

Oferta revizuită include 13,15 mld. euro în numerar, cu 1,85 mld. euro mai mult faţă de propunerea iniţială, şi o participaţie de 21,5% la entitatea creată în urma fuziunii dintre SFR şi Bouygues Telecom. Conform noii propuneri, SFR, al doilea jucător de pe piaţa telecom din Franţa, este evaluată la 17,4 mld. euro.

Săptămâna trecută, Vivendi a sfidat opoziţia din partea politicienilor, inclusiv a ministrului Arnaud Montebourg, alegând în schimb să negocieze cu grupul Altice, care deţine operatorul de cablu Numericable, care i-a oferit 11,75 mld. euro în numerar şi o participaţie de 32%. SFR are 18,8 milioane de clienţi şi o cotă de piaţă de 34%.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO