Business Hi-Tech

Cât de departe a ajuns tehnologia în sistemul medical? Cu un singur click, părinţii îşi pot vedea copiii care sunt internaţi în spital

Cât de departe a ajuns tehnologia în sistemul medical?...

Autor: Bogdan Angheluţă

07.05.2017, 07:00 238

Un exemplu pozitiv în ceea ce priveşte managementul unei instituţii este dat de spitalul Marie Curie. Secţia de neonatologie, în special cea de terapie intensivă pentru nou-născuţi, reprezintă una dintre cel mai bine dotate secţii de profil din România.

În mod normal, la secţia de la Marie Curie se află în jur de 10 pacienţi critici; fiecare are camera lui, iar acesta este un lucru foarte important pentru a înţelege ce se întâmplă aici, explică doctorul Cătălin Cîrstoveanu, medic primar, şeful secţiei de terapie intensivă nou-născuţi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Maria Sklodowska Curie din Bucureşti.

„Când fiecare pacient este într-o cameră, deja am ales o îngrijire foarte personalizată. Iar atunci când îngrijirea este personalizată, este extrem de important să ai o privire de ansamblu asupra celor ce se întâmplă. Am adus un sistem de supraveghere prin care putem urmări tot ce se întâmplă, pentru că nu poţi să fii simultan în multe locuri. Impactul acestui sistem în munca noastră este masiv."

Citţi continuarea în revista Business Magazin

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO