Business Hi-Tech

Cât de mulţi prieteni aveţi pe Facebook şi ce spune acest lucru despre viaţa voastră

Cât de mulţi prieteni aveţi pe Facebook şi ce spune...

Autor: Cătălina Butan

22.12.2012, 20:36 2489

Unii oameni au câţiva prieteni pe Facebook, în timp ce alţii au sute pe care abia dacă îi cunosc. Cercetătorii consideră că numărul de prieteni pe Facebook depinde de succesul fiecăruia şi poate fi influenţat de cât de des ne schimbăm locuinţa, scrie Daily Mail.

Un grup de cercetători de la Universitatea din Virginia şi Şcoala de Afaceri din Londra consideră că numărul “ideal” de prieteni depinde de o serie de factori socioeconomici şi variază de la o ţară la alta.

Shigehiro Oishi, profesor de psihologie de la Universitatea din Virginia şi Selin Kesebir de la Şcoala de Afaceri din Londra au condus două studii despre tipurile de socializare pe internet.

În era Facebook, mulţi americani optează pentru socializarea la scară largă pe internet, spun cercetătorii. O explicaţie pentru acest lucru ar fi că americanii se mută des.

Un alt factor important ar putea fi condiţiile economice din anumite perioade. În timpuri prospere, este mai puţin probabil ca prietenii tăi să aibă nevoie de ajutor, când vine vorba de facturi de spitalizare sau lasatul copiilor în grijă, astfel este uşor să ai o listă largă de prieteni pe reţelele de socializare.

Însă în perioade de recesiune, un număr mai mare de prieteni poate însemna costuri mai mari şi pierdere de timp

Specialiştii consideră că o strategie de networking la scară largă este potrivită pentru cei cu o condiţie financiară favorabilă şi care se mută des.

Pe de altă parte, o socializare redusă pe internet este potrivită pentru cei care au un domiciliu permanent şi o situaţie financiară mai puţin favorabilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24