Business Hi-Tech

Ce angajati cauta Nokia pentru Cluj

02.11.2007, 21:49 12

Concernul finlandez Nokia se afla in plin proces de recrutare de personal pe care il deruleaza simultan pentru viitoarea fabrica de la Jucu si pentru unitatea de cercetare din cadrul Entreprise Solutions, joburile oferite variind de la manageri de operatiuni pana la tehnicieni si simpli muncitori.
Pentru fabrica, majoritatea posturilor se adreseaza muncitorilor pentru linia de productie, numai 20% din joburi fiind destinate persoanelor cu studii superioare.
"Pentru fabrica de telefoane mobile din Cluj, compania va recruta muncitori pentru linia de productie, pe care compania ii va pregati cu resurse proprii, precum si alte tipuri de specialisti, cu mai multi ani de experienta in domeniul lor de competente, precum tehnicieni si ingineri de productie, personal pentru managementul materialelor si logisticii, planificarea cererii si aprovizionarii si specialisti in productie si suportul productiei. Avem nevoie de manager de gestiune, manager de operatiuni de productie si gestiune, supervizor al departamentului de livrare, manager al departamentului de livrari, manager al departamentului de logistica a materialelor, specialist in procese de dezvoltare", a declarat pentru Ziarul Financiar Anna Simai, Senior Communications Manager, Nokia Ungaria & Romania.
Tinta companiei este ca pana la inceputul anului viitor, cand este programata demararea productiei la fabrica din judetul Cluj, sa angajeze 500 de persoane, urmand ca numarul acestora sa creasca pana la 3.500 in momentul in care fabrica va lucra la capacitate maxima.
"Angajarile se vor face in functie de necesitati, iar numarul de angajati va creste treptat, odata cu dezvoltarea fabricii. Ne asteptam sa avem circa 3.500 de angajati in momentul in care fabrica va atinge capacitatea maxima de productie. Numarul de posturi vacante pentru 2008 depinde foarte mult de numarul de persoane pe care vom reusi sa le recrutam pana la sfarsitul acestui an", a mai spus Simai.
Pentru Nokia Enterprise Solutions, compania va angaja ingineri de software si testare. "Ne vom selecta candidatii in special din randul studentilor in ultimul an de studiu sau din randul noilor absolventi de inginerie tehnica", a afirmat oficialul companiei.
De la inceputul lunii septembrie si pana la finele lui octombrie, compania a scos la concurs pe site-ul oficial 35 de locuri de munca pentru absolventii de studii superioare, o treime fiind pentru ingineri.
Pentru acestea din urma sunt preferati absolventi ai unei facultati sau master de informatica, sau persoane cu o diploma intr-o specializare tehnica sau cu experienta echivalenta in domeniu, dovedita, respectiv cu doi ani de experienta in inginerie software, fie Java sau Symbian, cu o buna cunoastere a limbii engleze, abilitati de design, testare si depanare a sistemelor.
La fabrica din Jucu, compania va angaja si manageri straini, care sa asigure respectarea standardelor companiei.
"Nokia isi doreste sa stabileasca un echilibru intre numarul de candidati locali si straini. Toate fabricile noastre fac parte dintr-o retea globala, fiecare avand o importanta deosebita pentru zona in care se afla, si de aceea avem nevoie de oameni cu experienta care sa se asigure ca totul se desfasoara conform standardelor Nokia si standardelor internationale", a mai spus Simai.
Investitia Nokia de la Jucu, unde se vor produce telefoane mobile si echipamente de retea care urmeaza a fi exportate pe pietele din Asia si Africa, se ridica la 60 mil. euro.

De ce are nevoie compania

Tehnicieni
Ingineri de productie
Personal pentru managementul materialelor
Specialisti in productie
Manager de gestiune
Manager de operatiuni de productie si gestiune,
Supervizor al departamentului de livrare,
Manager al departamentului de livrari,
Manager al departamentului de logistica a materialelor,
Specialist in procese de dezvoltare
Ingineri de software si testare

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO