Business Hi-Tech

Ce au spus invitaţii ediţiei speciale a ZF Live de la IDF 2016. „Introducerea costurilor pentru anumite servicii poate fi o provocare pentru România"

Ce au spus invitaţii ediţiei speciale a ZF Live de la...

Autor: Greta Bogdan

13.10.2016, 00:05 173
Piaţa de telecom din România este din ce în ce mai dinamică, iar clienţii îşi doresc să aibă acces la conţinut video la cerere sau live, o provocare rămânând însă nivelul încă redus al clienţilor dispuşi să plătească pentru acest con­ţinut, au declarat invitaţii de la ediţia specială a ZF Live de la conferinţa International Digital Forum.

„Introducerea costurilor pentru anumite servicii poate fi o provocare pentru România, dar dinamica dez­voltării este mult mai bună faţă de pieţele vecine, în special pe fondul existenţei unor reţele performante de net fix şi mobil”, a declarat Victoria Davies, vicepreşedinte şi country manager pentru Europa Centrală şi de Est al Discovery Networks.

Piaţa din România s-a aşezat pe un nivel de preţ atât de mic încât este greu de crezut că se poate merge mai jos de atât, a declarat Ovidiu Ghiman, direc­tor comercial pe segmentul business în cadrul grupului Telekom România. El a precizat pe de altă parte că pe piaţa de telecom se simte efectul creşterii economice şi că interesul pentru pachetele de servicii con­vergente (fix-mobil) este în creştere.

RCS&RDS va continua expan­siunea rapidă a reţelei sale mobile în tehnologia 4G, a declarat Valentin Popoviciu, vicepreşedinte al companiei de cablu. Reprezentantul companiei a dezvăluit că operatorul a ajuns la aproape 3 milioane de clienţi pentru serviciile de telefonie mobilă şi date mobile. Dezvoltarea în continuare a infrastructurii de comunicaţii în zonele rurale din România ar trebui să fie susţinută prin fonduri europene dar printr-un program diferit de RO-NET, actualul proiect desfăşurat de Ministerul Comunicaţiilor. Statul nu ar trebui să susţină dezvoltarea în zonele rurale a unor reţele care nu ajung până în casele utilizatorilor, ci să plătească un preţ fix, de aproximativ 50 de euro, operatorilor care conectează o casă la reţea, a declarat Popoviciu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO