Business Hi-Tech

Cehia respinge ideea unei taxe pe venituri pentru giganţii din online

Cehia respinge ideea unei taxe pe venituri pentru...

Autor: Adrian Seceleanu

09.10.2018, 00:00 134

Cehia s-a alăturat opoziţiei formate de Irlanda, Finlanda şi Suedia împotriva introducerii de către Uniunea Europeană a unei taxe pe afacerile marilor companii din online, punctul de vedere fiind transmis prin intermediul unei luări de poziţii comune care avertizează asupra faptului că asemenea măsuri ar încălca o serie de tratate internaţionale, scrie Reuters.

Miniştrii de finanţe din UE sunt de acord că regulile de taxare ar trebui să fie schimbate pentru a creşte gradul de impozitare al serviciilor digitale şi au ca obiectiv să finalizeze până la finele anului formula unei taxe pe cifra de afaceri - însă se înţeleg cum să o facă, notează agenţia de ştiri.

Ţările mai mici cer de exemplu ca schimbările din UE să fie realizate simultan cu o reformă la nivel global a taxării din industria digitală. Comisia Europeană a propus în martie ca UE să taxeze cu 3% veniturile obţinute de giganţii din online. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO