Business Hi-Tech

Cel mai mare web-hoster va fi cumpărat pentru 2,25 mld. dolari

Cel mai mare web-hoster va fi cumpărat pentru 2,25 mld. dolari

Autor: Ştefan Vrabie

05.07.2011, 00:03 1682

GoDaddy, cea mai mare companie de găzduire web din lume va ficumpărată de un consorţiu de fonduri private condus de KKR şiSilver Lake pentru 2,25 miliarde de dolari, inclusiv datoriile,potrivit unor surse apropiate situaţiei, scrie agenţia de presăReuters.

Decizia de a vinde va oferi companiei acces la finanţare şiastfel ar putea cumpăra alte firme pentru a lărgi prezenţei lanivel internaţional, a spus Bob Parson, fondatorul GoDaddy.

De la fondarea companiei în anul 1997, GoDaddy deserveşte maimult de 9,3 milioane de clienţi şi gestionează mai mult de 48 demilioane de domenii. GoDaddy are peste 3.000 de angajaţi din careaproximativ 500 sunt dedicaţi dezvoltării de produse şiaplicaţii.

"Am crescut cu 22% în perioada de recesiune şi creşterea noastrănu a încetinit", a afirmat Parson.

Tranzacţia se va finaliza până la sfâr­şitul anului şi necesităaprobări de reglementare în mai multe jurisdicţii, inclusiv Europaşi Statele Unite, a declarat Tony Ling, directorul Silver Lake.

Barclays Capital, Deutsche Bank şi RBC Capital Markets au fostconsilierii financiari ai tranzacţiei şi împreună cu KKR CapitalMarkets vor susţine financiar achiziţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO