Business Hi-Tech

China isi trimite dependentii de PC la doctor

06.07.2005, 18:27 13

Dependenta de Internet si de jocuri video a devenit un fenomen recunoscut oficial in China, astfel ca autoritatile au inaugurat prima clinica oficiala de tratament pentru dependentii de computer. In China, boom-ul economic a fost insotit de o crestere exponentiala a numarului de conexiuni si a vitezei acestora, astfel ca a crescut foarte mult numarul de oameni care au acces la reteaua mondiala de calculatoare.

Primii pacienti ai clinicii sunt cateva zeci de copii si adolescenti. "Toti pacientii nostri au renuntat la scoala pentru ca si isi petrec timpul cu jocurile video si stau pe chat in fiecare zi", a spus directorul clinicii chineze. "Sufera de depresie, nervozitate accentuata, atacuri de panica si prefera sa se izoleze de ceilalti", a explicat el.

Conform cifrelor guvernamentale, China este pe locul doi in clasamentul natiunilor cu cea mai mare prezenta online - 94 de milioane - dupa Statele Unite.

Pacientii noului tip de spital din China sunt ingrijiti de 12 surori medicale si 11 doctori. Majoritatea bolnavilor au intre 14 si 24 de ani, sufera de insomnii, au slabit si si-au pierdut toti prietenii din cauza nenumaratelor ore petrecute in fata calculatorului. Multi dintre ei au motivat ca "evadarea" in lumea virtuala ii ajuta sa scape de stresul cotidian, in special de presiunile din partea parintilor care isi doresc performante scolare cat mai bune din partea lor.

Conform estimarilor facute de directorul clinicii, in China exista probabil 2,5 milioane de persoane dependente de Internet.

Alti experti sunt insa mai putin alarmati. "Cu cat va creste numarul de conexiuni la Internet, cu atat va creste si numarul dependentilor. Insa tinerii la varsta lor au propriile probleme. Daca n-ar exista Internetul probabil ca ar deveni dependenti de altceva", a spus un profesor de la Universitatea din Beijing.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO