Business Hi-Tech

Cine a fost în spatele celei mai mari achiziţii din istoria Microsoft - Bill Gates: “Am încurajat compania să cumpere Skype”

Cine a fost în spatele celei mai mari achiziţii din istoria Microsoft - Bill Gates: “Am încurajat compania să cumpere Skype”
18.05.2011, 15:24 1095

Preşedintele Microsoft, Bill Gates a încurajat Microsoft săcumpere Skype şi consideră tranzacţia o afacere foarte bună, adeclarat acesta într-un interviu acordat BBC.

"Am fost un susţinător solid în cadrul deciziei conducerii de aachiziţiona compania Skype. Cred că este o foarte bună afacerepentru Skype. Cred că este o foarte bună afacere pentru Microsoft.Ideea de videoconferinţă va deveni mult mai folosită decât esteastăzi. Skype a obţinut un profit meritat. Va fi fascinant să vedemcum ideile de cercetare ale Microsoft împreună cu Skype ajung la unrezultat.", a declarat Gates.

Microsoft a preluat compania Skype Tehnologies, care are sediulîn Luxemburg, pentru 8,5 miliarde de dolari, în conformitate cuambiţiile Microsoft în zona produselor şi serviciilor destinatecomunicaţiilor mobile, unde gigantul American a rămas în urmaconcurenţei pe numeroase segmente de piaţă. Această achiziţie estecea mai mare tranzacţie pe care Microsoft a făcut-o vreodată.

Microsoft a convenit preluarea Skype Technologies pentru 8,5miliarde de dolari în cash, în conformitate cu ambiţiile Microsoftîn zona produselor şi serviciilor destinate comunicaţiilor mobile,unde gigantul american a rămas în urma concurenţei pe numeroasesegmente de piaţă.

Tranzacţia este cea mai mare achiziţie din istoria de 36 de ania Microsoft.

Skype, care oferă servicii de conferinţe şi apeluri video şiaudio pe internet, este deja prezent cu aplicaţii pe cele maipopulare platforme smartphone, Apple iPhone, BlackBerry şi Android,însă nu şi pe Windows Phone 7. Tranzacţia de 8,5 miliarde de dolariar fi relativ mică pentru Microsoft, care dispune de lichidităţi şiinvestiţii pe termen scurt în valoare totală de 50 miliarde dedolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO