Business Hi-Tech

​Coface are un nou director general

​Coface are un nou director general

Autor: Liviu Popescu

21.01.2016, 14:47 356

Coface, companie specializată în recuperarea de creanţe şi asigurări de credit comercial, a decis să îl numească pe Xavier Durand, 52 de ani, în funcţia de chief executive officer (CEO) al grupului cu afaceri consolidate de 1,4 miliarde de euro.

Numirea care va intra în vigoare în urma reunirii Consiliului de Administraţie care va avea loc pe data de 9 Februarie, pentru a aproba conturile pentru anul fiscal 2015.

Jean-Marc Pillu îşi va continua mandatul de Chief Executive Officer Coface până la această dată.

“Consiliul de Administraţie îi mulţumeşte lui Jean-Marc Pillu pentru modul în care a condus compania în ultimii 5 ani, dând dovadă de mare angajament şi concentrare pe rezultate. În special, din 2011, a oferit un nou impuls Coface, abordând o strategie de dezvoltare centrată pe activitatea principală, asigurarea de credit”, se arată într-un comunicat de presă al Coface.

Xavier Durand şi-a început cariera în 1987, în consultanţă, la The Mac Group (Gemini Consulting), înainte de aderarea la Sovac Real Estate Bank în 1994, ca director general adjunct.

În 1996, Xavier Durand s-a alăturat GE Capital, unde a avut o carieră internaţională, întâi în Chicago ca Director de Strategie şi Dezvoltare a diviziei de finanţare a Global Auto, apoi în Franţa, întâi ca director general de vânzări şi dezoltare la Banca GE Money, apoi CEO pentru Franţa şi ulterior pentru Europa a activităţilor bancare ale GE Capital. În 2011, a devenit CEO al GE Capital Asia Pacific, cu sediul în Japonia.

A fost numit apoi Director de Strategie şi Creştere al GE Capital, cu sediul în Londra, la finalul anului 2013. 

Xavier Durand, de 52 de ani, este absolvent al Ecole Polytechnique şi al Ecole Nationale des Ponts et Chaussées.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO