Business Hi-Tech

Comanda care accesează toate opţiunile secrete ale unui smartphone cu Android

Comanda secretă care accesează toate fişierele parolate ale unui smartphone cu Android

Autor: Cătălina Butan

29.09.2012, 15:38 11284

Specialiştii IT&C au avertizat utilizatorii de smarthphone-uri cu sisteme de operare Android să descarce ultima versiune de software şi să fie atenţi la link-urile pe care le acceseză de pe telefonul mobil întrucât pot lua viruşi care aduc telefoanele la setările din fabrică, fără niciun mesaj de avertizare, scrie Daily Mail.

Cercetătorii au descoporit că există viruşi care pot şterge întreaga memorie a telefonului, agenda de contact, pozele şi muzica şi se activează la un simplu click pe un link. Testele au fost făcute pe dispozitivele Samsung însă ar putea avea aceleaşi rezultate şi pe dispozitivele companiilor rivale, precum HTC.

O mare parte din telefoanele Samsung au o aplicaţie care permite apelarea automată a unui număr preluat de pe orice site.

În timp ce această aplicaţie poate fi de ajutor în multe situaţii, de exemplu când vrei să suni la un restaurant după ce accesezi site-ul acestuia, poate fi şi o sursă de inspiraţie pentru hackeri.

Multe smarthphone-uri au comenzi secrete, precum apelarea *#*#4636#*#* care îţi va arăta toate opţiunile secrete ale telefonului. Dispozitivele celor de la Samsung au coduri suplimentare, printre care unul care resetează automat telefonul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24