Business Hi-Tech

Compania americană Uber a lansat serviciul UberX Share şi în România

Compania americană Uber a lansat serviciul UberX Share...

Autor: Ioana Niţă

22.02.2024, 21:05 2207

Compania americană Uber, care operează una dintre cele mai mari platform de mobilitate la nivel global, a anunţat astăzi lansarea serviciului UberX Share şi pe piaţa din România, în Bucureşti, concomitent cu lansarea pe pieţele din Polonia – Varşovia şi Suedia – Stockholm. Serviciul UberX Share presupune ca o cursă să poată fi „împarţită” şi cu alţi utilizatori, în acest caz costurile călătoriei reducându-se cu până la 30%, conform reprezentanţilor Uber pe plan local.

„În Bucureşti sunt peste 1,5 milioane de maşini, maşini în care circulă de cele mai multe ori o singură persoană. În acest context, ne bucurăm să lansăm un produs la care ne gândim de mult timp. UberX Share este cel mai accesibil produs Uber, dar şi singurul care permite ca mai mulţi utilizatori să ajungă la destinaţie împărţind aceeaşi cursă. Noul produs Uber va asigura utilizatorilor din Bucureşti curse accesibile, mai sustenabile şi va ajuta la decongestionarea traficului din capitală”, a spus Ana-Maria Borlovan, Head of Operations pentru regiunea Europa Centrală şi de Est în cadrul Uber.

Pentru a folosi noul produs Uber, utilizatorii trebuie să deschidă aplicaţia Uber în mod obişnuit, să adauge adresa destinaţiei, iar apoi, din lista de opţiuni disponibile, să selecteze UberX Share. Pasagerii vor primi un preţ mai mic chiar dacă există un singur utilizator pe tot parcursul călătoriei. Dacă, însă, un alt utilizator se va alătura în timpul cursei, preţul va fi cu până la 30% mai mic. Pentru siguranţa utilizatorilor, UberX Share poate fi folosit doar atunci când cursa comandată este pentru un singur pasager.

Produsul UberX Share vine în completarea prezenţei Uber Green în Bucureşti, opţiunea prin care călătorii pot comanda o maşină electrică sau hibridă.

Reprezentanţii Uber susţin că noul serviciu va ajuta la decongestionarea Bucureştiului, capitala României fiind al optulea cel mai aglomerat oraş din lume conform Traffic Index. O cursă accesată de mai mulţi călători ajută la reducerea emisiilor şi a aglomeraţiei din oraş.

Pentru şoferii care aleg să conducă cu Uber, compania a creat UberX Share ca o opţiune mai eficientă, dar cu o experienţă de condus similară cu UberX. Aceştia vor câştiga din UberX Share cel puţin la fel ca din UberX. Însă, cu mai mulţi călători în aceeaşi cursă, există posibilitatea ca traseul să fie mai lung şi, astfel, să existe un tarif mai mare.

În România, Uber este disponibil în 22 oraşe: Bucureşti, Braşov, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, Craiova, Piteşti, Ploieşti, Galaţi, Oradea, Brăila, Sibiu, Buzău, Bacău, Râmnicu Vâlcea, Alba Iulia, Arad, Târgu Mureş, Baia Mare, Târgovişte şi Suceava.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO